Navigáció

Míg a kulturális központ kápolna termében Békés megye legőrültebb rock zenekarai bontják a falat, a nagyteremben Békés város legjobb retro DJ-je várja a táncolni vágyókat. Rendhagyó ez az alkalom, mivel retro diszkó és rock buli még nem volt így együtt, egy helyszínen. Ki ne ismerné Pálfi Zolit a Dübögős bulikból?!

A diszkó 2011. november 12-én, szombaton 22 órakor kezdőik. A belépő 500 forint lesz. Mézes fogadós meggy és körte (egyet fizet, kettőt kap) akcióval várunk minden kedves táncos lábú fiatalt és idősebb korosztályt, akikben még benne van a retro érzés…
 
– Ha jók az információim, 1988-ban kezdted a „DJ mesterséget”. Hogyan kerültél kapcsolatba a diszkózással? – érdeklődtünk Pálfi Zolitól. 
 
-Stúdió szakkörösként a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában iskolai diszkók lebonyolításában segédkeztünk, ezeket előbb Szöllősi Szilárd, illetve Nyárfádi Gábor vezényelték, később önálló iskolai bulim is volt. Így kezdődött…..
 
– A ’90-es évek elején megismerted Szatyi és onnantól kezdve nem volt megállás. A Liba, a Szingapur, a Borozó diszkókat is a Te neveddel fémjelezték. Milyenek voltak a húsz évvel ezelőtti diszkók? Könnyebb volt bulit csinálni?
 
– A Libresszóba és a Borozóban is, mint „DJ tanonc” tevékenykedtem Szatyiék mellett, valójában ezeken a helyszíneken tanulgattam tőlük a diszkózást. Alkalmanként lehetőséget kaptam arra, hogy élesben kipróbálhassam magam. A Dübögőben (későbbi Szingapur) már valóban én voltam a házigazda DJ. A húsz évvel ezelőtti és a mostani bulik nagyon hasonlítanak abban, hogy a jó hangulatért a DJ-nek mindenkor keményen meg kell dolgoznia.  
 
Egy kis pihenő után, közel három évig újra diszkóztál a Dübögő tetőteraszán. Milyen érzés volt újra a ott  játszani? Voltak-e régi arcok vagy teljesen kicserélődött a közönség?
 
– Szép emlékeim vannak a régi Dübögős időkről, örömmel vállaltam a bulikat. Meglepő volt látni, milyen jól együtt tud mulatni szinte minden korosztály. Természetesen sok régi dübögős is ellátogatott a teraszra, ez külön öröm volt számomra.
 
Te is szereplője voltál az I. Békés-dánfoki Zenei Fesztiválnak. Milyen élményeid vannak a fesztiválról?
 
– Különös hangulata van egy szabadtéri bulinak. Jó volt részese lenni, remélem lesz folytatás.
 
– A következő bulid a Békés Városi Kulturális Központban lesz 2011. november 12-én. Itt még nem igazán volt ilyen jellegű rendezvény. Mire számítasz az este folyamán, és mit üzensz a békési táncos lábú közönségnek?
 
– Mit üzenek? Csináljunk egy hatalmas bulit akkor éjjel….!!! – hallhattuk Pálfi Zolitól.