Navigáció

A békéscsabai zenekarról nem sok mindent tudtam ez idáig. Se a neten, se a közösségi oldalakon nem reklámozzák magukat. Borsos Pali, a Falka Rocklyuk megálmodója ajánlotta, hogy nem lenne rossz ötlet meghívni őket Békésre, 2011. november 12-én esedékes a rocktalálkozóra. Kaptam az alkalmon, meghívtam őket, és nagyon várom a fellépésüket. 
 
– Az interneten nem sok mindent lehet rólatok találni. Mutasd be nekünk a zenekart! Mikor alakultatok, hány főve? Ki mit csinál a bandában?- kérdeztem Lestyán Richárdtól, a zenekar billentyűsétől. (felvételünkön) 
 
– Igazából a zenekar régebben alakult, a folyamatos tagcserék miatt most ezzel a formációval állunk színpadra: Farkas Sándor – ének, Kiss Katalin – basszusgitár, Lestyán Richárd – billentyű, Sarkadi Lajos – dobok, Zsóri Máté – gitár és Novák András – gitár.
 
Mit jelent a Cassiopeia név?
 
– A Cassiopeia név eredetileg egy csillagkép elnevezése, magyarul annyit jelent: részeges. A név tulajdonképpen csak megtetszett, és ezért esett erre a választás.
 
Békéscsabán azért meg-megtalál a közönség titeket, de nagy mozgás nincs a zenekar háza táján. Ez egy baráti társaságból alakult hobby zenekar, vagy kicsit több annál?
 
– Szeretünk zenélni, szeretjük a hangszert, szeretjük a jó dalokat, a zenekar konkrétan pedig egy "nagy család". Megbeszéljük a gondokat, bajokat és igyekszünk megfelelően kezelni is ezeket, hisz manapság már alig ismert az a szó hogy összetartás. Te is tudod, mostanság bárki lehet sztár. Nekünk mégsem ez a célunk, hanem az, hogy emberek figyelmét egy kis időre eltereljük a problémákról, és így a tehetségünkből adódóan örömet szerezni nekik azzal, amit csinálunk. Persze ez hibák nélkül nem működne, végül is így adjuk önmagunkat.
 
– Stílusotok szempontjából hová sorolnád be magatokat? Saját számokat is játszatok vagy csak feldolgozásokat?
 
– A stílusunk valójában a klasszikus rockzene, de sikerül mindig belecsempészni a dalokba bluest, dzsesszt, olykor még a keményebb rockzene irányába is elmerészkedünk. A saját számaink készülőben vannak, hamarosan hallhatóak lesznek a bulikon, de addig is a feldolgozások közül a legjobbakat játsszuk. 
 
A november 12-ei Békési Rockzenekarok Találkozóján ti is felléptek. Készültök-e új dalokkal vagy valami újdonsággal? Mit üzentek a békési rockereknek?
 
– Mi mindig valami újdonsággal készülünk, ez lehet a közönségre is hatással vagy pusztán a zenekaron belüli új dolgok úgymond premierje. A békési rockereknek pedig azt üzenjük, hogy jöjjenek, és csapjunk egy jó bulit! – indítványozta Lestyán Richard, a Cassiopeia együttes billentyűse.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Csökmei Gábor