Navigáció

Dávid Attilát már jó pár éve ismerem, akkor még a Békésvihar nevű zenekar frontembere volt. Bevallom, szeretem azt a stílust, amit akkor és ma is képviselnek. Attila hangja nekem garancia volt arra, hogy elhozzam a zenekart bemutatni a békési rockereknek. November 12-én a Békési Rockzenekarok Találkozójának ötödik fellépői lesznek, és ígéretük szerint egy fergeteges hangulatú koncerttel zárják a szombat estét.


– A zenekar 2010-ben alakult, de előtte játszottatok más bandákban is? A Mehtexis előtt is ismertétek egymást? – kérdeztük Dávid Attilától, a zenekar énekesétől.
 
 
– A zenekar 2010 júliusában alakult. Nagyjából ismertük egymást, bár természetesen nem annyira, mint mostanában. Ervin (szinti) és Máté (basszusgitár) unokatestvérek, tehát ők természetesen ismerték egymást. Azt elmondhatom, hogy amióta így egymásra találtunk, nagyon jó barátok lettünk, nem csak a próbák és koncertek miatt keressük egymás társaságát. Ez pedig nagyon fontos egy zenekarnál, hiszen a közös munka jó hangulatban, igazi barátokkal sokkal gördülékenyebb.
 
– A stílusotok hard rock egy kis metallal ötvözve, vagy nagyon mellé nyúltam?
 
– Jelenleg úgy tűnhet, hogy hard rock, azonban a jövőben progresszívebb vizekre szeretnénk evezni, a célkitűzés majd prog.power metal lenne. Ebben nagy segítséget nyújthat az új dobosunk, vele szeretnénk bonyolultabb témákat is belevinni a saját számokba. Ezen kívül gondolkodunk például Pagan’s Mind feldolgozásban is, a norvég zenekar neve a progresszív metalra vevőknek ismerősen csenghet . 
 
– Úgy hallottam, hogy nagy szövegíró hírében állsz. A feldolgozások mellett vannak saját dalaitok is?
 
– Ez azért túlzás, de köszönöm. Jelenleg öt saját nótával rendelkezünk, amelyeken véleményünk szerint érződik a fejlődés. Az új felállás remélhetőleg addigra fel tudja venni saját dalok terén is a fonalat, amit a dobos cseréből adódó kényszerszünet miatt letettünk. Talán mind az öt saját szám felcsendül a békési rockfesztiválon. A saját számok témái egyébként szövegek terén változatosak, az ars poetica megfogalmazásától a klasszikus heavy metal szövegeken át az élet komolyabb dolgaiig terjednek. 
 
– Olyan nagy klasszikusoktól is játszatok, mint Alice Cooper, Bon Jovi vagy épp a Bikini zenekar. Közösen állítjátok össze a repertoárt, vagy ez egy valakinek a feladata?
 
– A repertoár kiválasztásánál többé-kevésbé demokrácia van. Ha bármely tagnak van valamilyen ötlete, hogy mi állna hozzánk közel és mi az, amit meg is tudunk valósítani, akkor szívesen felvesszük a feldolgozást a repertoárba. Igyekszünk egyébként olyan számokat is játszani, amik nem olyan megszokottak, de persze van egy-két örök klasszikus is. 
 
– Békésen utoljára a motoros bulin játszottatok. Hogy fogadott benneteket a közönség?
 
– Sajnos igen kis létszámú közönség fogadott, hiszen utolsóként léptünk fel az adott napon hajnali kettő után. Ezúttal szívből reméljük, hogy többen részt vesznek a koncertünkön. A kis létszámú közönség és a hajnali hűvösebb idő ellenére is jó hangulatban telt a koncert, többen meglepve tapasztalták, hogy egy-két olyan zenekartól is játszunk nótákat, akiktől a környéken nem sok banda játszik valamit. Most is megígérhetem, hogy rajtunk nem fog múlni a buli, és ha abból indulok ki, hogy régebben, amikor a Denevérben az előző zenekarommal felléptünk, mindig jó hangulat fogadott, akkor most sem számítunk másra.  
 
– Ti is felléptek a november 12-ei Békési Rockzenekarok Találkozóján. Bár orosházi zenekar vagytok, de ha minden igaz neked, Attila jó pár barátod békési. Izzítottad őket a fellépésre?
 
– Jó ötletet adtál, szerintem szólok egy-két jó barátnak, mert valóban ismerem a békési rock/metal rajongók egy részét. Egyébként a koncertre  a Facebook-on már hívtam több ismerőst a környező településekről, majd látjuk, hogy eljönnek-e.   A koncertet már nagyon várjuk, addig is mindenkinek metalban gazdag napokat kívánunk! – búcsúzott el Dávid Attila, a zenekar énekese.
 
                                                                                                                                                                                                Csökmei Gábor