Navigáció
A november 12-i rendezvényen jól megfért egymás mellett a retro diszkó és a rock zene a Békés Városi Kulturális Központban. Nagy érdeklődés előzte meg az estet, és mi szervezők is nagyon vártuk a kezdést. 
Kereken 200 fizető vendég és körülbelül 40 -50 fő zenész, önkéntes segítő és szervező bulizott együtt a Békés Városi Kulturális Központban. Délután hat órától már javában hangoltak a zenekarok. A kulturális központ Kápolna termébe szépen gyülekeztek a rockerek, mikor is a SnailGardN együttes a húrok közé csapva megnyitotta az estét. A gyulai zenekart a saját közönsége is elkísérte, és fergeteges hangulatot teremtettek. Másodikként a békéscsabai Cassiopeia zenekar lépett színpadra, akik többek között Edda és Bikini slágerekkel örvendeztették meg az egybegyűlteket. A füzesgyarmati deviAnt zenekar koncertjén szinte mozdulni sem lehetett a teremben. Energikus zenéjük igencsak felkorbácsolta a hangulatot.

Az este legbrutálisabb zenekara a Gyuláról érkező Worning formáció volt, akik kemény thrash és death metal zenéjükkel okoztak másnap reggeli nyakfájást a rockereknek. Éjfél elmúlt, de a lelkes közönség kitartott az est utolsó zenekarán. A Methexis Orosházáról érkezett Békésre, és nem volt hiába a hosszú út. Az új dobossal felálló zenekar összeszokott banda benyomását keltette. A saját dalok mellett olyan klasszikus zenekaroktól is játszottak, mint az Ossian, a közönség pedig egyenként üvöltötte, hogy „Acélszív, újra dobog már”

 
Dobogjon is sokáig, azt kívánjuk. Találkozzunk a következő Békési Rockzenekarok Találkozóján márciusban a Tavaszi Fesztivál keretében!
 
A mai diszkók nem szoktak 23 óra előtt kezdődni, így történt ezen a napon is. Szép számmal gyülekeztek a retro diszkóra is, ezt is a kulturális központban rendeztük meg. Nagyon jó hangulatban telt, ez azt bizonyítja, a rock és a diszkó tökéletesen megfért egymás mellett. Volt olyan házaspár, aki külön örült, hogy el tudtak jönni együtt a rendezvényre. Egyikük a diszkóba mulatta az időt, míg a másik a koncerteken sörözött a haverokkal. Mi szervezők bízunk a sikeres folytatásban, és reméljük, hogy sikerül még több fiatalt becsábítani a békési kultúra fellegvárába.
 
Üdvözlettel: Csökmei Gábor /szervező/
Békés Városi Kulturális Központ