Navigáció

2010-ben indult az a sikeres pályázati projekt, melyben a Békés Városi Kulturális Központ 6 együttműködő iskolával közel 50 millió Ft támogatást nyert. A kultúra mindenkié – gyermek és ifjúsági szabadidős programok Békésen és környékén (TÁMOP 3.2.11/10-1-2010-0055) program első évét sikeresen zárta, és közel 1000 gyermek vehetett részt ez által ingyenesen tanórán kívüli képzéseken.

A fenntartási időszakban, mely 2016. július 31-ig tart minden iskolában, legalább egy foglalkozás továbbra is látogatható. A Békési Kistérségi Általános Iskola Eötvös József (tagiskola) székhely intézményében 5. évfolyamos diákoknak szóló "Karácsonyi" témahét és tavasszal "A nyelv hete" témahét valósul meg.
A Tarhosi Tagiskolások havi bontásban "Kreatív kézműves és mozgásfejlesztő foglalkozásokon" vehetnek részt. A Dr. Hepp Ferenc Tagiskolában szintén egy, már létező szakkört tartanak továbbra is fenn, melynek címe: "Ablak a világra" – videó, internet szakkör felső tagozatos diákok számára, hetente.

Változások történtek városunkban, így a Karacs Teréz Általános Iskola, most már a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium berkein belül folytatja a projektet az "Ügyes kezek – kézműves szakkörével", melybe 4. osztályos tanulókat vonnak be.A gimnázium diákjai továbbra is "Drámapedagógiai szakkör" részesei lehetnek.

A Békési Kistérségi Óvoda Teleky utcai Tagóvodájában a legapróbbaknak "Zeneóvodai" foglalkozásokat tartanak.