Navigáció

Nagy érdeklődés övezte a Békési Újság 2012-es Kalendáriumának átadását december 2-án. Az ünnepségnek hagyományosan a kulturális központ adott otthont. A 160 oldalas kiadvány idén hetedik alkalommal jelent meg, szerkesztője Szegfű Katalin. Készítésében a Békési Újság újságírói gárdája mellett a helyi publicisztikai élet legjava vett részt, mellettük a „Békés – A én városom” című irodalmi pályázatra érkezett munkák is olvashatók. A cikkszerzőket és a pályázókat ezen az átadó ünnepségen jutalmazta a kiadó, Családért Alapítvány.

Néhány téma, amelyet megtalálnak Békés legfrissebb kalendáriumában: olvashatnak városunk utóbbi 300 évének történetéről, a román ortodox templom történetéről, a pálinka népi gyógyászatban betöltött szerepéről, Hajnal Ábel munkásságáról, a cigány ételekről, legfigyelemreméltóbb épületünkről: a Nagyházról, és Takács István néhai iskolaigazgatóról. Továbbá pályázatra érkezett novellák és versek, mai és archív fotófelvételek, fotósorozatok, fejtörők, keresztrejtvények, szórakoztató és ismeretterjesztő írások várják önöket. 
 
A kiadvány a következő helyszíneken kapható: Püski Sándor Könyvtár, Antikvárium, Barta kisposta, Fa-Kuckó játékbolt, Omniához közeli újságos pavilon, Juhos Fotó, Cerka papírbolt, Nyugdíjasok Háza, Foto GSM, Fekete-Fehér Butik, Békési Uszoda. Ára idén sem változott, 750 Ft.
 
Fotók: Gazsó János