Navigáció

altHatalmas sikert aratott tavaly ősszel a Békésen bemutatott Trója c. rockopera Pintér Tibor főszereplésével. Idén márciusban ismét ellátogat hozzánk társulatával és tánckarával együtt. Szűts István – Koltay Gergely: Honfoglalás című magyar rockoperáját tekinthetik meg a kedves érdeklődők a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

A Sziget Színház ebben az évben is hű marad a hagyományokhoz és egy nagyszabású, történelmi zenés darabot mutat be a Trója fergeteges sikere nyomán. A mindenki által jól ismert Honfoglalás című magyar film Franco Nero főszereplésével most életre kel a színpadon is, parádés szereposztásban.

A békési bemutató időpontja: 2012. március 22. 19:00 óra

Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
(5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

Belépőjegy: 3500,- 3000,- 2500, – Ft/fő
( Üdülési csekk, Chéque Déjeuner, Cadhoc, Művelődési csekk, Sodexho Pass, Kultúra Pass utalványok felhasználhatók!)

A Honfoglalás című magyar rockopera feltárja a magyar honfoglalással kapcsolatos legújabb történelmi információkat, üzenve a mai fiataloknak, és a Kárpát-medencében élő összes magyarnak, hogy alaposabban megismerkedhessenek a magyarok valódi történelmével. A produkció a legigényesebb zenei és prózai adaptáción keresztül látványos jelenetekkel, minőségi szereposztással mutatja be a hét vezér hazatérését.

A film alkotói Koltay György és Szűts István, valamint a Sziget Színház vezetője Pintér Tibor hisznek abban, hogy ez a gyönyörű téma színpadra alkalmazva is hatalmas sikert arat majd és elviszi hírünket a világban. A színház célja, hogy a magyar fiataloknak megmutassák, hogyan vert gyökeret a mi csodálatos népünk itt Európa szívében.

“A szállj, szállj sólyom szárnyán” című dal szerzői és Pintér Tibor a darab rendezője gondoskodnak arról, hogy az előadás egy feledhetetlen élmény legyen a nézőknek, akik ellátogatnak az előadásra.

Szereposztás:

Táltos – Pintér Tibor
Árpád – Vadkerti Imre
Álmos – Oláh Sándor
Előd – Dobozi Bence
Ond – Petró Károly
Kond – Sipos Imre
Tas – Hábentius György
Huba – Bencze Sándor
Tétény – Berecz György
Réka – Domján Claudia
Sámánasszony – Papadimitriu Athina
Besenyőlány – Szabó Dorottya
Hajnal – Békefi Viktória
Levente – Mohácsi Márk

Koreográfus: Patuzzi Mónika és Nádasdy András
Díszlet és látvány: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!