Navigáció

A békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazán méltó módját választotta a Magyar Kultúra Napja megünneplésének, mikor 2012. január 21-én 19 órai fellépésre meghívta a Magyar Állami Népi Együttest. A világjáró csoport a Magyar rapszódia című előadásával lép fel. Nem véletlen, hogy ez a rendezvény vált Békés Megyei Ünnepi Estté, amelyen ünnepi köszöntőt mond Farkas Zoltán a Békés Megyei Közgyűlés elnöke.

 
A rapszódia, mint műfaj jellemzője a zaklatottság, az érzelmek, gondolatok szenvedélyes hullámzása, a kifejezés szabadsága. A Magyar rapszódia című előadás a műfaj legfontosabb jegyeit magába építve, a tradícióra támaszkodva, abból inspirálódva hoz létre egy sajátos és egyedi táncrapszódiát. Egymást dinamikusan váltó képekben tűnik fel a Kárpát-medence paraszti hagyományainak kavargó sokszínűsége: a férfitáncok akrobatikussága, a lánytáncok lírája, a páros táncok virtuozitása. A népzenei kultúra legszebb dallamai hol tánckíséretként, hol bravúros szólókként, hol fergeteges zenekari játékként jelennek meg. Előadásuk az elmúlt években az együttes műhelyében készült koreográfiák tematikus válogatása.
 
Az előadásra jegyek – korlátozott számban – még válthatók a kulturális központban, nyitvatartási időben, hétfőtől péntekig 8-tól 18 óráig.
Belépőjegyek árai: 3500, 3000 és 2500 forint
Üdülési csekk, Chéque Déjeuner, Cadhoc, Művelődési csekk, Sodexho Pass, Kultúra Pass utalványok felhasználhatók!