Navigáció

A Magyar Állami Népi Együttes a Magyar Kultúra Napja Alakalmából a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban telt ház előtt mutatta be Magyar Rapszódia című műsorát.  Az esemény a megye ünnepi rendezvénye volt, ahol köszöntőt mondott Farkas Zoltán, a közgyűlés elnöke, majd Adomány-díjat nyújtott át az OTP Bank képviselőjének. A megyei önkormányzat minden esztendőben ezzel a díjjal köszöni meg a gazdasági élet szereplőinek a kultúra támogatását. Farkas Zoltán elismerésként Csuta György békési festőművész Körös-parti idill című alkotását adta át Balogh Máriának, a bank békéscsabai fiókvezetőjének.

Mint arról már beszámoltunk a Magyar Kultúra Napja alkalmából a kulturális központ minősített intézménnyé vált, ez alkalomból Tárnok Lászlóné jegyző asszony ajándékot nyújtott át Koszecz Sándor igazgatónak és Szilágyi Erzsébet igazgató-helyettesnek.
Nagy várakozás előzte meg a világjáró Magyar Állami Népi Együttes műsorát. A szívet és lelket gyönyörködtető előadásban egymást dinamikusan váltó képekben tűnt fel a Kárpát-medence paraszti hagyományainak kavargó sokszínűsége: a férfitáncok akrobatikussága, a lánytáncok lírája, a páros táncok virtuozitása. A népzenei kultúra legszebb dallamai hol tánckíséretként, hol bravúros szólóként, hol fergeteges zenekari játékként jelentek meg.
Fotó: Gazsó János