Navigáció

Békéscsabán működik az a fotós műhely, melynek tagjai most Békésen is kiállítják alkotásaikat. Azoknak ajánljuk a kiállítás megtekintését, akik érdeklődnek az igényes művészeti alkotások és a fotózás iránt. A Békési Fotós Klub tagjainak munkáit rendszeresen láthatja a helyi közönség, most azonban a  szomszéd település alkotói is bemutatják legérdekesebb képeiket. Helyszínt a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ biztosít (Békés, Jantyik M. u . 23-25.). A kápolna teremben a kiállítás megnyitója 2012. február 17-én (péntek) 17:00 órakor lesz. Megnyitja Koszecz Sándor, az intézmény igazgatója, mely 2012. március 12-ig lesz megtekinthető ingyenesen, nyitva tartási időben. 

Katona Pétert, a műhely klubtitkárát kértük meg, néhány mondatban mutassa be a csapatukat:

"Néhányan, lelkes amatőr 1994-ben úgy határozott, hogy szervezett formában létrehozza a Márvány Fotóműhelyt.

Az alapítás után eleinte túlnyomórészt a fotózás hagyományosnak mondható ágát  – fekete-fehér-, és színes filmes technika – műveltük, de mára már a digitális technika került előtérbe. Képeinken a múlt emlékeinek, a természet, illetve az épített környezet tárgyainak, ezek részleteinek bemutatásával hívjuk fel a figyelmet a körülöttünk levő múltbéli-, és új értékek szépségeire, vagy ezek lassú pusztulására, de készítünk portré és tárgyfotókat is.

A klub a Békéscsabai Kulturális Központ Lencsési Közösségi Házában működik,  jelenlegi létszáma 40 fő.

A klubnak évente több alkalommal lehetősége van csoportos kiállításra. Ezek közül kiemelném a Magyar Kultúra Napján, és a Fotográfia Napján rendezendő, a külföldiek közül pedig az évente megrendezésre kerülő Aradi és a Nagyszalontai kiállításainkat.

A Békési Fotós Klubbal a kapcsolatunk 2010-ben kezdődött, melynek további elmélyítése érdekében az idén közös nemzetközi fotós tábor rendezését határoztuk el Békés – Dánfokon.

A mostani kiállításunk címe „EXPOZÍCIÓK 2011” amellyel szeretnénk bemutatni a tagjaink sokszínű látásmódját, gondolkodás módját.

A kiállításra 19 szerző 58 db alkotását hoztuk el. "