Navigáció

Kecskeméti Gábor a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium testnevelő tanára, Békés megye testnevelő szakfelügyelője, kétszeres magyar bajnok, kilencszeres magyar válogatott tornász, olimpikon születésének 100. évfordulója alkalmából 2012. február 1-én emlékünnepséget tartottak Békésen.  Ennek keretében a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ főbejáratánál Izsó Gábor polgármester és Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója leplezte le az intézmény új névtábláját. 

Koszecz Sándor igazgató köszöntőjében kifejtette, már az ókor óta ismert a test-lélek-szellem hármas egysége, és ennek generációról generációra való újrateremtése a kultúra. Míg a tudós halmozza a tudást, addig a bölcs az ismeretek között a rendszert is látja. Nem mindegy, hogy milyen kultúrát teremtünk, mert az a közösség összetartó ereje. 
 
Koszecz Sándor kitért arra is, hogy az intézmény a kultúra és a sport mellett turisztikával is foglalkozik.  Békésen elsősorban a helyi értékekre épülő öko- és aktív turizmusban rejlik lehetőség. A helyi értékekre építenek az intézmények névadásában is, így lett a galéria névadója Jantyik Mátyás, a könyvtáré Püski Sándor, Kecskeméti Gábor pedig a kulturális, sport- és turisztikai központé.  
Ezt követően a Kecskeméti Gábor Emléknap konferenciával folytatódott.