Navigáció


A békéscsabai székhelyű banda igen csak közkedvelt a megyében. Energikus zenéjük főként feldolgozásokból áll és a színpadi munkájuk sem hagy kivetni valót maga után. Nemcsak a színpadon, de az életben is jó barátok, ami meglátszik a produkciójukon is. A banda aranytorkú fenegyerekével, Simon Szebasztiánnal beszélgettem.

– Bár ismertek vagytok a megyében, mégis arra kérlek, hogy mutasd be a zenekart!

– Épp három éve, 2009 februárjában alakultunk meg. A jelenlegi felállásban 2010 januárjától játszunk. A banda tagjai: Nagy Gábor – gitár, Lajos Máté – basszusgitár, Pribojszki Tibor – dob, és jómagam Simon Szebasztián – ének/gitár.

– Szerintem nem volt Békéscsabán olyan szórakozóhely, ahol nem koncerteztetek. Ennyire szeret titeket a közönség? Mi ennek a titka?

– A zenei ízlésünket vegyítve, mindenki beleadja a saját világát/stílusát, így zenénkből megpróbálunk minél pörgősebb témákat kihozni. Feldolgozásainkat is úgy válogatjuk, hogy megmozgassuk a közönséget vele. Próbáljuk ezt a stílust mindenfelé megismertetni, így ahová tudunk, oda elmegyünk. Úgy néz ki, hogy a közönség vevő rá. A metalnak egy szabálya van: szóljon minél hangosabban!

– 2012. január 27-én egy tehetségkutatón léptetek fel Békéscsabán. Milyen eredménnyel zártátok az estét?

– Tíz zenekar indult ezen a versenyen. Megpróbáltuk a maximálisat kihozni magunkból, mindenki gyakorolt otthon. Húsz percet játszottunk, és a közönség vissza is tapsolt. Nagyon jó érzés volt, végül 3. helyezést értünk el. Úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon jó eredmény, ahhoz képest, hogy féléve még csak a próbatermet építettük. Igazán büszkék vagyunk erre, hiszen ez azt mutatja, hogy jó úton haladunk.

– A Békési Rockzenekarok Találkozóján már felléptetek egyszer. Akkor szinte telt ház volt a teremben. Mire számítatok a 2012. március 17-i koncerten, és mit üzentek a rajongóknak?

– Az a fellépés marh@ jó volt! Ezért is örültünk ismét ennek a lehetőségnek. Nagyon jól éreztük magunk akkor, és meglepődtünk, hogy a békési rockerek is élvezték az előadásunkat. Jó érzés volt úgy játszani, hogy szinte szétszedték a helyet. Szólj nekik, hogy készüljenek megint, mutassuk meg milyen hangosan tud szólni ez az őrült metal! – üzent a rajongóknak Simon Szebasztián.