Navigáció

A Közösségek építése a Körösök völgyében – aközművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában Békés megyében című projekt megvalósítása 2010. július 1-jén kezdődött, öt konzorciuminpartner együttműködésével. A húsz hónapig tartó projekt szakmai programjának alapvető célja a közművelődés eszközeinek felhasználása a közoktatási rendszer hatékonyságának növelése érdekében.

A program záró konferenciájára 2012. február 21-én (kedd) 10:00 órától került sor, melyet sajtótájékoztató előzött meg és svédasztalos megvendégelés követett.

A konzorciumvezető szervezet, a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. képviseletében Savolt Zoltán szakmai megvalósító, a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ nevében Szilágyi Erzsébet igazgatóhelyettes, Doboz Nagyközség Önkormányzatának nevében Hidvégi Julianna, a Kulich Gyula Művelődési Ház vezetője, Köröstarcsa Község Önkormányzatának nevében a volt helyi művelődési ház és jelenleg a mezőberényi Orlai Petrics Soma Kulturális Központ vezetője, Smíriné Kokauszki Erika, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület nevében pedig Pál Miklósné elnök tartott előadást a projektben megvalósult szakkörökről, táborokról, képzésekről, foglalkozásokról.

A projekt megvalósítóin túl a közönség között helyet foglaltak a pályázatban, mint támogatott célcsoportként részt vevő, Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény diákjainak egy része is, Moldován-Garas Helga tanárnő vezetésével.