Navigáció
Az Életfa Kulturális Alapítvány sikeresen vett részt az Nemzeti Erőforrás Minisztérium, illetve a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése” című pályázatán. Ennek eredményeként három előadás valósul meg a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium diákjai részére a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. Első alkalommal 2012. február 23-án délután dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus, nyugalmazott főiskolai tanár tartott előadást az együtt járásról. 
Dr. Pálhegyi Ferenc kifejtette, a szilárd párkapcsolat alapja az azonos értékrend lehet. Ez azt jelenti, hogy azonosan vélekednek az élet alapvető kérdéseiről. Ez azért fontos, mert döntéseiket e szerint hozzák meg. Épp ezért a feleknek először is tisztázniuk kell, hogy kik is ők? 
 
Az előadó rámutatott, hogy korunk embere szenilis demenciában szenved, azaz elfelejtette, hogy kicsoda. Ezek a  pszichikus tünetek téveszmékhez vezetnek. Azt hiszi tulajdona és istene önmagának, a természetnek és a világnak. Ezért nem tartozik senkinek sem számadással. Azt feltételezi, hogy majomszerű ősök utódja, azaz ösztönlény, így csakis saját szükségleteinek kielégítésére gondol, a másikat ösztöne tárgyának tekinti, amely bármikor lecserélhető. 
 
Dr. Pálhegyi Ferenc hangsúlyozta, aki viharálló és tartós kapcsolatra vágyik, annak tudnia kell, hogy a mindenség Teremtőjét és Urát képviseli a világban. Az együtt járás arra való, hogy a két fél felfedezze és megismerje egymást. Felkészüljenek a közös életre, megtanulják az önmegtartóztatást, az egymásra figyelést és a hűségét. Feladatuk, hogy szerelmükkel, szeretettükkel Isten lényét tükrözzék vissza a világba. 
 
Az előadás-sorozat keretében legközelebb 2012. március 6-án dr. Gácser Magdolna gyermekpszichiáter, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház osztályvezető főorvosa tart előadást arról, hogy milyen a jól működő család.