Navigáció
A körösladányi zenekar 2006-ban alakult, akkor még más néven. A névváltás egy újabb lendületet adott a bandának, ami előnyükre vált. A különböző fórumokon, közösségi oldalakon sokat lehet róluk olvasni, állandóan munkálkodnak valamin. Határozott véleményük van a zenélésről és nagyon eltökéltek. Nem feldolgozásokkal, hanem saját dalaikkal próbálják levenni a lábukról a közönségüket. A zenekar történetéről és terveiről kérdeztem Bojti Jani énekest, aki szintén fellépnek 2012.  március 17-én a Békési Rockzenekarok Találkozóján
 
– Ha jól emlékszem 2006-ban alakultatok Forsaken néven. Majd 2008-ban jött az első demó és a  névváltás. Hogy is történt ez?

Így igaz, jól emlékszel. 2006-ban alakult a zenekar, és valóban az eredeti felindulása az volt a srácoknak, hogy Forsaken néven fogják meghódítani a világot, ugyanis akkor én még nem tartoztam a zenekar tagjai közé. 2008-ban kiadtak a skacok egy demo-t, ami a Broken Promises nevet viselte. Mivel ez volt az első hanganyag, minőségileg nem volt teljesen a helyén, de ettől függetlenül voltak pozitív visszajelzések, hogy maga a muzsika egyáltalán nem rossz. A zenekar a demó felvétele közben döntött úgy, hogy egy olyan névre fog változtatni, ami sokkal jobban tükrözi a saját dalok hatását, és jobban érezteti az emberekkel azt a belső világot, amit a tagok hangszereikbe varázsolnak. Így fogant, meg az „Iszonyatos Béke” fogalma, mely szándékosan ellentmondásos, mivel az élet is sokszor olyan, hogy megbotránkoztat, vagy szörnyűnek hat, de van, hogy az ellenkezőjét érezzük: a békét és a nyugalmat. Ez a Dreadful Peace. Ezután történt az, hogy távol voltam 3 hónapot dolgozni és mikor hazajöttem megmutatták a srácok, hogy mennyit gyakoroltak… Olyan szinten meglepődtem a kitartásukon és a fejlődésükön, hogy a következő kívánságom az volt, hogy én is bekerülhessek a bandába!

– Dreadful Peace néven robogtatok tovább és sikerült felvenni az első videó klipeteket. Melyik számra készítettétek és milyen hangulatban telt a forgatás?

A klipet megelőzte az, hogy a No Silence Stúdióban felvettünk egy számot ez volt a Black Plague. A nótát felraktuk a netre és vártuk a reakciókat, de hamar rá kellett döbbenünk, hogy a mai világban egy zeneszám sajnos nem sokat jelent. Kitaláltuk, hogy csinálunk egy amatőr klipet hozzá. Az akkori dobosunk Kecskeméti Ákos a photo shop program használata mellett foglalkozott már videók összevágásával, illetve filmanyagokat látott el effektekkel. Mivel a dal elég borongós hangulatot idézett elő bennünk, és a szövegnek is mély mondani valója volt, egy régi műhelyt választottunk a klip helyszínnek. Többen ott voltak velünk a felvételen és tartották bennünk a lelket, hogy végig tudjuk tombolni az 5 órás forgatást, amit különböző kameraállásokból vettünk fel. Mikor Ákos először felrakta a felvételeket annyira izgult milyen lesz a fogadtatása, hogy utána két hétig nem is hallottunk felőle és akkor is csak annyit közölt velünk, hogy holnap klip premier. Mi meg könnyeztünk, hogy ezt is megértük!

– 2010-ben sikerült rögzíteni egy EP-t. Hogyan fogadta a közönségetek?

A klip elkezdett terjedni az interneten. Pozitív visszajelzéseket kaptunk, aminek iszonyatosan örültünk és kezdett beköszönteni a jó idő. Ekkorra már készen álltak az új nóták, szám szerint 4. Éreztük, hogy sikerült megzenésíteni a tapasztalatainkat, az érzéseinket, és úgy gondoltuk, hogy ezt másnak is hallania kell! A második Ep a Hidden Reality nevet kapta (rejtett valóság), mivel a számainkkal az volt a cél, hogy rávilágítsunk olyan fontos dolgokra, melyek nagy szerepet játszanak az ember életében, de valahogy senki nem beszél róluk nyíltan. Ennek talán az oka az, hogy nem tartják ezeket fontosnak, vagy elferdíti őket ez az ostoba média. Arra jöttünk rá, hogy igenis sokan kiállnak a véleményünk mellett. Volt, akinek  segíteni is tudtunk a dalunkkal pl. a Desire-rel és ez jó érzéssel töltött el bennünket, mert tudtuk, hogy nem feleslegesen melóztunk annyit. Mikor kijött az Ep sokan eljöttek a koncertjeinkre, hatalmas bulik voltak, és ezúton is köszönjük nekik pláne, hogy mi is baromi jól éreztük magunkat! Mi addig élünk, amíg van kinek zenélni és van, aki hatalmasat zúz velünk együtt.

– Számos tehetségkutatón indultatok. Melyek voltak ezek és milyen eredményekkel?

Voltunk valóban  páron  és értünk el jó helyezéseket is.
-2009 Sárréti Könnyűzenei Fesztivál, Hevesi Hangszerbolt különdíja
-2009 MAMF tehetségkutató II. helyezés
-2009/2010 Keletunderground tehetségkutató különdíj, amely továbbjutást jelentett a -2010-es Azfeszt tehetségkutatójára
-2010 MAMF tehetségkutató I. helyezés, amely fellépési lehetőséget adott a zenekarnak a 2010-es Szegedi Ifjúsági Napokra
-2010 Sárrét Könnyűzenei Fesztivál I. helyezés
-2010 Békési Rockzenekarok Találkozója tehetségkutató, III. helyezés, valamint a Darvasi Unity különdíja, amely 2-2 koncert a Deviant zenekarral
Legutoljára a Party Infection tehetségkutatón voltunk Békéscsabán, ahonnan sikerült elhoznunk az első díjat!

– A 2012. március 17-i Békési Rockzenekarok Találkozóján ti is felléptek. Mit üzentek a rajongóknak?

Rajongóknak? Huh, ez nehéz kérdés. Azt, hogy jöjjenek el, zúzzanak velünk egy hatalmasat és érezzék jól magukat! Keep it hard!

– Köszi az interjút!

(Készítette: Csökmei Gábor szervező)