Navigáció

felidae Egyre kevesebb zenekar játssza a régi nagy zenekarok dalait, ennek ellentmond azonban a Felidae.
A banda átlag életkora elég fiatal, mégsem a manapság sokak által kedvelt metal core muzsikát gyűrik, hanem a 80 -90-es évek rock zenéit. Az elkövetkezendő tervekről és az új zenekari tagról kérdeztem Borsos Palit, a zenekar énekesét.

– Egészen fiatal zenekar vagytok. Ennek ellenére névváltozás és több felkérés van mögöttetek. Mutasd be a zenekart…

Azzal kezdeném, hogy a fiatal kifejezés mind a zenekarra, mind a tagokra érvényes, kivéve engem. Én vagyok a rangidős , de a többiek tényleg fiatalok, ami szerintem nagyon jó, mert tele vannak ambícióval és ez nekem nagyon bejön. Tavaly nyáron találtuk meg egymást a srácokkal, Ők énekest, Én zenekart kerestem, ennyire egyszerű. Falka Rock Band néven indultunk, mert kellett valamilyen név amivel színpadra lehet állni, de várható volt hogy több okból is névváltás lesz. Ezt majd egyszer egy hosszabb sztorizás alkalmával elmesélem.Végül is FELIDAE lett a nevünk. Több neves előadó dalait (elsősorban magyar) szólaltatjuk meg egy-egy bulin, de nem feltétlenül azokat, amiket már mindenki szénné játszott. Próbálunk jobban odafigyelni a válogatásra.

– Bemutatkozó koncertetek az I. Békés-dánfoki Zenei Fesztiválon volt. Milyen érzés volt a színpadon állni?

Egy szóval: FANTASZTIKUS , mint maga a rendezvény. Igazából kicsit korán jött ez a buli a bandának, de kisebb nagyobb bakikkal megcsináltuk. Nagyon jó volt a közönség, imádtam.

Repertoárotokban megtalálható a magyar hard rock zenei paletta színe-java. Többek között az Ossian, Pokolgép, Akela, P.Mobil, EDDA, Tankcsapda zenekarok számait játsszátok. Tervben vannak-e saját zenék?

Vannak, hogy úgy mondjam több a tervezett, mint a kész dal. Nagyon jó ötletek születnek, de nem egyszerű a dolog. A zenekarban mindenki más és más zenei stílust kedvel, ez lehet áldás és átok is egyben. Reméljük, hogy a II. dánfoki fesztiválon már a saját dalainkat is bemutathatjuk.

– Ha jók az értesüléseim tervezitek még egy gitáros bevételét a csapatba.
Az új felállásban láthatunk már Titeket 2012. március 17-én?

Igen, ez így igaz! 2012. február elején kilépett a billentyűs Lestyán Ricsi. Ez úton is köszönjük Neki az eddigi együttműködését, és sok sikert kívánunk a jövőben. A formáció annyiban változott, hogy öten maradtunk, de hangszeres csere történt.
A jelenlegi felállás: Virág Bence-dob, Pomucz Ricsi-bass, Hajdú Zoli-gitár, Adorján Balázs-gitár, Borsos Pál-ének

– Békésen is elég nagy rajongó tábort tudhat maga mögött a zenekar. Üzentek-e valamit a rockereknek?

Nagyon bízom benne, hogy igazad van. Szeretünk Békésen játszani. Üzenni mindig nehéz, nem tudja az ember, hogy okos legyen vagy egyszerű. Úgy döntöttem, hogy nem üzenek, majd 2012. március 17-én elmondom személyesen. Gyertek el!!!!!