Navigáció

DR kicsiA békéscsabai bandáról akkor hallottam először, mikor a II. Békés-dánfoki Zenei Fesztiválra készülvén frissítettem a megyei zenekaros listámat. Nem sok infóm volt a srácokról, de valamiért mégis felkeltették az érdeklődésem. Nagy érdeklődéssel készültem az interjúra, hogy minél többet megtudjak a csapatról. Lovas Dávidot a zenekar dobosát sikerült utol érnem…


– Mióta léteztek mint zenekar, ki milyen hangszeren játszik? Kérlek, mutasd be a csapatot…

2007 óta működik ez az együttes. Bár a tagok az évek során sokszor cserélődtek, a mostani felállás már 2 éve stabil, ami a következő: Kecskés Ádám-basszus gitár; Varga Borisz-szóló gitár; Búzás László-ének és gitár; Lovas Dávid-dob

– Békéscsabán kívül is sikerült koncerteznetek, többek között Balmazújvárosban, Nyíregyházán és Zentán is. Melyik volt a legemlékezetesebb koncert?

Számunka a Zentai fellépés a legemlékezetesebb. Nem csak mert a fellépés is jól sikerült és nagy szeretettel fogadtak az ottaniak,de haza fele történt egy kis baleset,mégpedig Ádám elhagyta az útlevelét,ami nem kis nehézségeket okozott,de minden megoldódott.

– Mivel honlapot nem találtam és a Facebook sem hemzseg infóval így az egyik videó megosztó portálon kezdtem el kutakodni és találtam 2-3 demót is. Az ének hol dallamos, hol keményebb témákból áll, de mindenképp összeszokott zenekar benyomását kelti. Stílusilag hova sorolnád be a zenéteket és mely nagy bandák hatottak rátok?

Stílusilag nem szeretek kategorizálni, mert szerintem pontosan nem felelünk meg egyiknek sem, de mikor elkezdtük a thrash metal irányába tartottunk, majd egy kis metal core is csapódott hozzá,amit akár nevezhetünk thrash core-nak. Viszont nagy hatást gyakoroltak ránk a Metallica, Slayer.

– Úgy emlékszem, hogy Békésen még nem, vagy nem mostanában játszottatok. Várjátok-e a fellépést és mit üzentek a békési rockereknek, miért jöjjenek el a koncertetekre…

Békésen még tényleg nem léptünk fel, de jónak ígérkezik, ezért várjuk. Az ottaniaknak azt üzenjük, hogy azért jöjjenek el, mert akkor mi is jobban érezzük magunkat!