Navigáció
napfeny

Vajon hányaknak szorul össze a torkuk, ha meglátják a naptárban, hogy tizenharmadika péntekre esik? Pláne, ha pont ezen a napon valamilyen rendkívüli megmérettetésre is számíthatnak? Babona ide, babona oda, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban Kenyeres Csaba táncpedagógus által vezetett Fregolina Társastánc Klub formációs csoportja számára nem volt kérdéses, hogy idén is benevezzenek-e a 2012. áprilils 13-án Szegeden megrendezésre kerülő III. Napfény Társastánc Fesztivál és Koreográfus Versenyre.

Két új formáció betanulásával készültek fel a koreográfiák versenyére: az egyik a „Mesél a bécsi erdő” -Bécsi keringő, a másik az „If I Were a Painting” – Angol keringő. A megmérettetésre mind a fiúknak, mind a lányoknak új ruha is készült.
A szorgalmas munka meghozta a gyümölcsét. Az ország több nagyvárosából érkező tánccsoporok (Szombathely, Kecskemét, Pécs, Szeged, stb.) között szépen helytálltak. A bécsi keringő formációval sikerült Nívó I. (arany), az angolkeringővel pedig, Nívó II. (ezüst) minősítést szerezniük.
A csoport utazását a békési Csavargó Tours támogatta. Ezúton is köszönet érte.