Navigáció

 

sportagv-ijaszat1Talán a legtöbb szülő egyetért azzal a kijelentéssel, hogy a mai gyerekek életmódja mozgásszegény, ezért szerencsésnek mondható, hogy Békés városában a gyermeknap alkalmával rendszeresen sportágválasztó rendezvényt tartanak. Az eseménynek 2012. május 26-án is a Dánfoki Üdülőközpont adott otthont, a II. Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Fesztivál keretében. A napsütés hiánya nem szegte a családok kedvét, szép számmal látogattak ki. A gyerekek 14 helyszínenen 13 sportággal – kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, lovaglás, íjászat, kajak-kenu, pingpong, ökölvívás (két klub is képviseltette magát), sakk, aaerobik, atlétika és air-soft – ismekedhettek meg.

 

 

sportagvalaszto-box

Valamennyi szakosztály, klub edzője igyekezett bemutatni sportága szépségét. Így például az ökölvívás iránt érdeklődők nem csak a bokszzsákot próbálhatták ki, hanem a kesztyűzést is. A strand területén egymást váltották a gyerekek a kajakokban. A kosárlabdánál labdavezetés után mindenki kosárba dobhatott. A labdarúgásnál labdavezetés után örülhettek a gólnak. A pingpongnál megcsodálhattuk, hogy hat éves, az asztalig alig felérő lányok-fiúk milyen magabiztosan adogatnak, mozgásuk nagy jövőt ígér számukra. Érdekes módon a súlyemelőknél igen sok lány is megpróbálkozott a tárcsákkal. Az íjászatnál fiatalok három vesszőt lőhettek célba, az air-softnál pedig húsz lövést adjattak le sörös dobozokra. Valamennyi helyszínen pecséttel igazolták a gyerekek megjelenését, akik valamennyi helszínen részt vettek, azok között ajándékokat sorsoltak ki.  

tuzoltokA gyerekek nagyon várták tűzoltók bemutatóját is, az emelőkosár magasából csodálhatták meg a Dánfoki Üdülőközpontot. Délelőtt a sportágválasztó feladatok teljesítése közben a Tücsök Peti és Hangya Levi szórakoztatta őket.

A sportágválasztó feladatokat sikeresen teljesítők gyerekek között ajándékokat sorsoltak ki.