Navigáció
berhaz2

2012-ben a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum is csatlakozik az immáron hagyománnyá vált nyári országos programhoz! Június 22-én, pénteken, 22.00 óráig tart nyitva a város legszebb épületében található Békési Galéria!
A látogatók teljes éjszakai kivilágításban csodálhatják meg a jelenleg képzőművészeti kiállításoknak helyet adó nagyszabású báltermet, megtekintve természetesen a most látható 60 év – 60 kép című, Csuta György békési festőművész életművét bemutató kiállítást. A kisebbeknek ugyanitt a „Játékok a múltból” című időszaki tárlatunkat ajánljuk.

A múzeumlátogatás során különleges programot is kínálunk: közművelődési termünkben a rendelkezésre álló eszközökkel (színes ceruza, zsírkréta, filctoll, vízfesték) bárki elkészítheti saját „remekművét”, a gyermekek lerajzolhatják/festhetik kedvenc játékukat. Az elkészült műveket természetesen az alkotó hazaviheti.
Kívánságtól függően a műveket alkotójukkal lefotózva közzétesszük városunk legkedveltebb internetes portálján, a Békésmátrix képgalériájában.
Június 22-én a belépődíj korra és nemre való tekintet nélkül, egységesen 200 Ft,-, ebben a múzeumlátogatás és a „remekmű” elkészítése és hazavitele is benne van.
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a múzeum munkatársai a Múzeumok Éjszakáján!