Navigáció
csillaghur

A hétvégén vasárnap, a budapesti Csillaghúr együttes élőzenés, hangszerbemutatós gyermekműsorára került sor a Békési Galériában. A XXXVI. Békés-tarhosi Zenei Napok szervezői ezzel kívánták a zenét és a hangszereket közelebb hozni és bemutatni a legkisebbeknek. Az együttes saját szerzésű dalaira a magyar népzene és a magyar dalkincs gyermekdalai hatottak a legjobban, melyekből ízelítőt kaphattunk 2012. június 24-én is. Ezen kívül a dalokban felismerhetőek voltak a környező népek, a balkáni és az ősi kelta zene hangzásvilága is. Ennek megfelelően mutattak be az előadás ideje alatt különböző tájegységekről származó hangszereket, melyeket a jelen lévő gyermekek nagy érdeklődéssel próbáltak ki. A dalok Hétvári Andrea, költő verseire születtek.

A gyermek zenekar vezetője Sás Károly, aki nemcsak énekelt az előadás alatt, hanem billentyűs és ritmushangszereken is játszott. Segítői három fiatal hölgy volt, akik az éneklés mellett hegedűn, furulyán, gitáron és fuvolán is játszottak. Név szerint: Dezső Piroska, Blazsek Krisztina és Esztergomi Viola.

Reméljük ezzel meghoztuk a kedvet, és a jövő nemzedékei aktív részesei lesznek a következő évek zenei napos előadásaink is.