Navigáció

uszt logo rgbA Kecskeméti Gábor Kulturális Központ ad otthont a  Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány foglalkozásainak, melyek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.

Az alapítvány 1999-ben alakult. Fő célja és küldetése elősegíteni, hogy Békés megye lakosai számára elérhetőek legyenek a mentálhigiénés prevenció mindhárom szintjének szolgáltatásai; támogatja a pszichológiai kultúra terjesztését; támogat olyan tevékenységeket, melyek a különböző korosztályokban a személyiség harmonikus működését, kibontakozását segítik elő, egyúttal a kiegyensúlyozott családi, közösségi életet szolgálják. Hazai és uniós pályázatok megvalósításával a lakosság széles körében szervezik programjaikat.

Jelenleg a TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011 Családi programok a Békési kistérségben a dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány szervezésében c. projekt megvalósítása folyik 2012. június 1. és 2013. december 31. között.

A projekt célja: a fiatal, gyermekes családok, kis közösségi kezdeményezések támogatása komplex szolgáltatásokkal, foglalkoztatási, családi, szülői, egészségfejlesztési programokkal.

Célcsoportok: fiatalok, családok, nagycsaládok, párok, szülők, várandósok, gyermeket várók, házasságkötésre készülők.

A program változatos, színes rendezvényei a családokat, ill. a családok különböző korú szereplőit szólítják meg. A gyesen lévő édesanyáknak képzés keretében lehetősége lesz felkészülni a munkába való visszatérésre, a családi élet és a munka összeegyeztetésére. A fiatalok segítséget kaphatnak abban, hogy áttekintsék, milyen szerepük lehet a mai modern családokban, mit jelent az önállósodás, a „kirepülés a családi fészekből”, ill. lehetőségük lesz házasságra való felkészítésen részt venni. Családokat, generációkat várnak azok az előadások és csoport-foglalkozások, ahol a családi konfliktusok megoldásáról, kommunikációs stílusokról, életvezetésről, szülői szerepekről, gyermeknevelési kérdésekről hallhatnak az érdeklődők.

A következő év őszén családi napot terveznek a programban szereplő családoknak, ahol a kikapcsolódás, közös játék mellett a családi életet segítő előadásokkal, egyéni tanácsadással, gyakorlati információkkal gazdagodhatnak a résztvevők.

Bővebb információ: Csáki Erika – projektmenedzser

Telefonon: 30/ 390-34-65

Levélben: balyhermina@freemail.hu

Infoblokk3 ESZA