Navigáció

A szeptemberi becuszt logo rgbsöngetéssel kezdetét vette a TÁMOP 3.2.11/10-1-2010-0055-ös pályázati projekt fenntartási időszakának második éve a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagiskolájában. “Az ablak a világra” médiaismereti heti szakkört továbbra is Király Gyula tanár úr vezeti. A foglalkozásokon 6 fős társaság sajátítja el a média ismeretéhez szükséges berendezések és alapkompetenciák mibenlétét. A kis létszámú csoport kiválóan alkalmas arra, hogy a diákokkal egyénileg is foglalkozni tudjon a pedagógus. Eddig 6 foglalkozáson vannak túl.

tokmulatsagtamopLegelőször a Hepp iskola évnyitó ünnepségét hangosították a tanórán kívüli foglalkozásokon részt vevő gyermekek, majd ugyanígy közreműködtek a városban található Széchenyi szobor koszorúzási ünnepségén, melyet egyébként a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület szervezett.

A harmadik foglalkozáson ellátogattak a Nefelejcs Egyesület Tökmulatságára, ahol fotókat készítettek és ugyancsak részt  vettek a hangosítási munkálatokban. Ez után került sor az új szakkörtagok hivatalos beiratkozására és átvették a balesetvédelmi előírásokat is. Az ötödik alkalommal a gyermekek megismerkedtek az alapvető hangjelenségekkel, a hang és a hallás tulajdonságaival, megtanulták a hangrögzítés elvét és eszközeinek fejlődését. A hatodik foglalkozáson a hangátviteli lánc volt terítéken. Gyakorolták a mikrofon, keverő, erősítő, hangláda összekapcsolását, használatát.

Infoblokk3 ESZA