Navigáció

kicsi plakátAzzal a kéréssel kerestem meg a békési zenei élet egyik kiemelkedő alakját, hogy tartson a békési kulturális központban gitárklubot. Öt perc beszélgetés után már a lehetséges időpontokat beszéltük, így nem sokat töprengtünk a témán. A klub beindításáról és a tervekről Budai Attilával beszélgettem.

Sokan még a Bibuczi zenekarból ismernek. Manapság, mint billentyűs, énekes zenész láthat, hallhat a közönség, mindezek mellet gyerekműsorozol. Mesélj kicsit magadról…

Valóban a billentyűs hangszereken játszom a hétvégi rendezvényeken. Ez újabb kihívást jelentett a számomra mikor elkezdtem szintetizátorozni. A gitár maradt azért a „szívem csücske” mert a gyerekműsoraimat ezzel a hangszerrel adom elő.


Hogyan kerültél kapcsolatba a gitározással?

Ez már sajnos nagyon régen volt. Még valamikor a 60-as évek végén a beat korszak idejében. Nagyon tetszettek a Beatles együttes dalai. Ez a zene teljesen gitárokra épült muzsika. Abban az időben ez a minden műfajtól eltérő stílus nagyon népszerű volt a fiataloknál. Nagyon sokan elkezdtek gitározni, többek között én is és elég hamar megtanultam persze csak alapszinten. Azt azért hozzáteszem nagyon sokat gyakoroltam.

Születésnapod előtt 1 nappal lesz a gitárklub első időpontja. Milyen tervekkel vágsz neki a foglalkozásoknak?

Szeretném megismertetni, megszerettetni ezt a remek hangszert az ifjúsággal. Ezt a hangszert bárhol, bármikor használni lehet elektromos áram igénybevétele nélkül is.

Milyen témák szerint építed fel az kezdő és haladó csoport tematikáját?

A kezdőknek a helyes tartás a könnyed játék a hangszeren,egyszerű dalok tanulása. A haladóknál a hangszertechnika fejlesztése, összetettebb, bonyolultabb dalok, zeneművek elsajátítása. Továbbá szeretném a különféle zenei stílusokban (klasszikus, rock, blues stb.)jártas előadókat egy-egy bemutató előadásra meghívni.

Miért tartod jó ötletnek a klub beindítását, illetve azt, ha valaki el kezd zenét tanulni?

A klub jellegű zenélésnek, zenetanulásnak van egy nagy előnye, ez pedig a közösségi munka. Itt nem csak tőlem, hanem egymástól is tanulnak a gyerekek. Körülbelül azonos szinten játszók már egész jó kis zenekarokat hozhatnak össze. A klubzenélés egyben zenekari gyakorlat is.

Aki még nem tudná. Mikor, hol lesz az első foglalkozás?

A Kecskeméti Gábor Művelődési Központban március 4-én 17,00 órától a kezdő, 18,00 órától a haladó foglalkozás.

Mennyibe fog kerülni egy alkalom?

Az első alkalom ingyenes, a továbbiakban alkalmanként 500ft.

Köszönöm az interjú!