Navigáció

harry potter5A Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolában a kviddicsverseny volt az egyik legfontosabb megmérettetés. Harry és barátai most egy vetélkedőre invitálnak benneteket, melynek során a tudásotokra kíváncsiak. Ti is felszállhattok a “Roxfort Expresszre”, ha általános iskola felső tagozatába, vagy középiskolába jártok és olvastátok a könyveket, valamint kiegészítés képpen láttátok a filmeket is. A „fülkékbe” háromfős, (akár vegyes) csapatok is válthatnak jegyet, egy online jelentkezési lap kitöltésével, amit a bekesikultura.hu oldalon találhattok.

Az első állomás az elődöntő, ahol egy feladatlap kitöltése mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire érzitek otthon magatokat a varázslók világában. A csapatok fantázianevét a „Teszlek Süveg” fogja eldönteni a helyszínen. Nincs más dolgotok, mint kiválasztani a kedvenc részeteket az egyik könyvből és maximum 5 percben megjeleníteni a „nagy terem” színpadán. A kreativitásotokat és a megvalósítást egy háromfős „mugli” zsűri fogja értékelni. A jelenet során kellékeket használhattok, ezzel is színesítve az előadást. Ahogy a kviddics mérkőzések során a házak tanulói, úgy az osztálytársaitok is eljöhetnek szurkolni.

Ha benne vagytok a legjobb 5 csapatban, akkor „hop-porral” utazhattok a döntőre, ahol újabb izgalmas feladatok, kihívások várnak rátok.

Helyszín: Békés, Kecskeméti Gábor Kulturális Központ

Elődöntő: 2013. április 5. (péntek) 16,00 órától
Döntő: 2013. április 19. (péntek) 16,00 órától

Jelentkezni 2013. március 31-ig lehet!
Érdeklődni és bővebb információ: bekesikultura.hu; csokmei.gabor@gmail.com

Sok szeretettel várunk minden Harry Potter rajongót!