Navigáció

Szabó Sándor a klub vezetője ökölvívóként kezdte pályafutását. 1993-ban sport oktatói, 1996-ban edzői végzettséget szerzett. Három éven keresztül az ökölvívó válogatott edzőjeként segítette Szántó Imre (Öcsi bácsi) munkáját. 1997-től 2009-ig a Kick Box válogatott ringes szakágának edzője. A békési Elit Szabadidős Küzdősport Klubot 1996-ban alapította pár fővel és azóta is töretlen lelkesedéssel edzi a fiatal sportolókat és neveli ki a versenyzőket. 2000-ben Muay Thai magyar bajnok lett.

 

A klub célja, hogy a fiatalok kulturált helyen, tartalmasan töltsék el a szabadidejüket. Nagyon fontos az állóképesség növelése, erőnlétjavítás, versenyre való felkészítés, igazi sportemberré nevelés.

Néhány név, akik az elmúlt években öregbítették a békési küzdősport élet jó hírét:

– Gabnai Csaba: EB ezüst, VB bronzérmes, többszörös magyar bajnok Low Kick szakágban.

– Kiss Károly EB ezüst, VB bronzérmes, világkupa helyezett. Profi magyar bajnok, többszörös magyar bajnok Thai Box-ban.

– Szőke Róbert: Világkupa győztes, többszörös magyar bajnok Low Kick és Thai Box szakágban

– Lechner Zsolt: Shikokan világbajnok

– Rácz Dénes: 4x-es VB bronz és 2x-es EB bronzérmes Low Kick szakágban. Profi EB bajnok Thai Box-ban.  K1 magyar nagydíj győztes és 22x-es magyar bajnok Full Kontakt, Low Kick és Thai Boksz szabályrendszerben.

– Petrovszki Attila: MMA szakágban versenyez, aki a mérkőzéseinek a többségét győzelemmel zárja.

– Szabó Alex: K1 szabályrendszerben magyar bajnok lett és világkupa ezüstérmes junior korosztályban.

Jelenleg Kádas Gábor a legfiatalabb versenyző, aki ifjúsági világbajnok Kick Light szabályrendszerben.

Ez év február közepén Kádas Gábor megnyerte a 2. Muay Thai magyar bajnoki fordulóját is, ami 4 fordulóból áll. A következő állomás a 2013. március 2-ai WAKO magyar bajnokság tavaszi fordulója, Low Kick és Thai Bokx szabályrendszerben. Március 16-án lesz Gyulán a „Küzdelmek Napja” elnevezésű verseny, amin több békési versenyző is a „kötelek közé lép”.

Jelenleg kb. 20 fővel folynak az edzések hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 18,00 órától a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ pincehelyiségében, ahol egy kiválóan felszerelt edzőterem várja a fiatalokat. Keddenként 18,00 órától Grappling (birkózáshoz hasonló) edzést tartanak, Hencz Gyula birkózóedző vezetésével. Aki érez magában vágyat és kitartást eme sportokhoz, azokat sok szeretettel várják az edzéseken.