Navigáció

Az időjárás is kedvezett a 2013. május 25-én megrendezett Városi Gyermeknap és Sportágválasztó rendezvénynek.

A megnyitó során adták át a Csapó Pékség és Élelmiszer Webáruház, békési sportszervezetek, egyesületek támogatására indított akciójából összegyűlt, összesen 203.000,- Ft felajánlást. A támogatást a Csapó Pékség képviseletében Vad Péter marketinges nyújtotta át Izsó Gábor polgármester úrnak. A sportszervezetek számára a kiosztás május 27-től indult, a vásárlók döntéseinek mértékében.

Programokból nem volt hiány, idén „világkörüli” utazással várták az érdeklődő kicsiket és nagyokat a Dánfoki Üdülőközpontban. „Útlevelükkel” húsz országba látogathattak el Brazíliától Oroszországig, ahol különböző sportok és ügyességi feladatok kipróbálásával gyűjthették a pecséteket. Kézilabda, kosárlabda, boksz, diótörés, zsákban-futás, lengő teke és még sok más érdekesség várta az állomásra érkezőket. Minden gyermek apró jutalomban részesült, a szerencsésebbek pedig ajándékokat is nyerhettek a nap végén.

A programok összeállításába és megvalósításába békési intézmények, több sportszervezet és civil szervezet is bekapcsolódott.  

Délutántól indultak a színpadi programok. A szegedi Léghajó Színház előadásában Ludas Matyi története elevenedett meg. Színpadra léptek a Fregolina Társastánc Klub növendékei, az Energy Dance Cool csapata, láthattunk Wing Chun Kung Fu bemutatót a kulturális központ önvédelmi szakköröseitől, új koreográfiákat mutatott be a Linea Fitness Club és a Városi Színjátszó Stúdió tagjai is előadással készültek.

A látogatók legnagyobb örömére a mini-fánk, kürtös kalács, forgó, ugrálóvár és a céllövölde sem maradt el. A Belencéres Néptáncegyüttes műsora után Mahovics Tamás vezetésével közös táncházzal zárult a Városi Gyereknap és Sportágválasztó.

Összefogtak a békésiek, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat által indított „Játék- és könyvgyűjtés egy mosolyért!” felhívására. A rendezvény ideje alatt, több tucat felajánlott játék érkezett.  Köszönjük a segítséget!