Navigáció

A Békési Rockzenekarok Találkozójának egy újabb állomásához érkeztünk, ami a Békési Rock Napja nevet viseli. Ez egy országos kezdeményezés és egy percig sem volt kérdés, hogy a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ is csatlakozik eme nagyszerű kezdeményezéshez.

 

 

 

 

Engedjétek meg, hogy pár szóban bemutassuk, miről szól ez az egész. 2011. őszén elhatározta jó pár bátor ember, hogy ideje lenne méltó ünnepnapot adni a rockzene számára is. Rengeteg dolognak van világnapja, mégis az egyik legnépszerűbb zenei stílusnak nincs. Az ötlet hamar lelkes fogadtatásra talált mind a rockzene rajongói, mind pedig a zenészek között. Olyan ismert hazai rocksztárok adták az arcukat a Rock Napjához, mint Kalapács József, Vigi, az Aurórából, a Moby Dick zenekarból Smici, vagy a nemzet csótánya, Nagy Feró.

A mai rohanó világban folyamatosan mennek tönkre klubok és zenekarok, ami nem méltó a rock zene múltjához. Ép ezért gondoltuk, hogy mi is csatlakozunk ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez. Nem hagyhatjuk, hogy a rock zene eltűnjön a köztudatból, mivel a Rock örök és elpusztíthatatlan” A június 16-a vasárnapra esik, így előtte egy nappal, június 15-én, szombaton rendezzük meg eme nemes alkalmat.

Szokásunkhoz híven, ismét hat Békés megyei banda borzolja a kedélyeket és színes zenei stílusukkal méltó képen emelik magasba a rockzene zászlaját. A rock zenén belül mind a 6 zenekar különböző stílust képvisel, így mindenki megtalálhatja a maga kedvenc stílusát.

Az est első fellépője a békéscsabai DUB-QUAKE zenekar, akik 2012-ben alakultak azzal a céllal, hogy a reggae illetve a dub vonalán új lendületet vigyenek a magyar zenébe. A PANETRA zenekar, mint ahogy a neve is sejteti, egy Pantera tribute banda, akik nem bízzák a véletlenre a jó hangulatot. A texasi Arlingtonból induló zenekar legnagyobb slágerei csendülnek fel a csabai srácok segítségével.

Nem ők lesznek az egyetlen tribute banda 15-én este. Mezőmegyerről érkezik hozzánk Békés megye leghitelesebb Metallica tribute csapata a VAIN VISION. Egyik gitárosuk egyenes Svájcból utazik haza a buli kedvéért. A Rock Napja folytatásaként a füzesgyarmati deviANT lép a világot megváltó deszkákra. A srácok jelentős átalakuláson estek át, mivel új énekes és gitáros is érkezett a csapatba. Ezzel a felállással ez lesz az első koncertjük Békésen, amit izgatottan várunk.

A békéscsabai SCORE zenekart senkinek nem kell bemutatni. Hosszú évek óta töretlenül hajtják a rock zene szekerét és végre sikerül egy békési koncertet is leszervezni velük. Mind az, hogy a Rock Napján lépnek fel nálunk, az külön öröm és megtiszteltetés. Az est zárásaként a szeghalmi HyBon zenekar teszi tiszteletét, akik saját számaik mellett Bon Jovi, Whitesnake, Europe, Lord, Gn’R, Deep Purple, Aerosmith és Richie Kotzen számokkal is szórakoztatják a közönséget.

A zenekarokkal készített interjút, a bekesirock.hu oldalon olvashatjátok.

Úgy érezzük, hogy ismét egy ütős programot sikerült összeállítani. Már csak ti hiányoztok, hogy méltó képen ünnepeljük meg a Békési Rock Napját!

Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
Békés, Jantyik M. u. 23-25.

Időpont: 2013. június 15. (szombat)
Kapunyitás: 18,00 óra
Pontos kezdés: 19,00 óra
Belépő: 600.- Ft/fő

Bővebb infó a bekesirock.hu oldalon, vagy a csokmei.gabor@gmail.com címen.

Minden érdeklődőt rock szeretettel várunk. Ne ígérd meg, csak gyere el!