Navigáció

Minden évben különleges előadással készül a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ a Magyar Kultúra Napjára. 2014. január 23-n (csütörtök) 19.00 órai kezdéssel a budapesti Apolló Színház előadásában Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem című előadását tekintheti meg a nagyközönség.
 
˝Lógok a szeren˝, ˝röhög az egész osztály˝, ˝magyarázom a bizonyítványomat˝ – el is felejtettük talán, hogy ezek a – köznyelvbe észrevétlenül beépült – kiszólások mind-mind Karinthy Frigyes örökbecsű művéből, a Tanár úr kéremből erednek. ˝Steinmann, a jó tanuló˝, ˝Kökörcsin, a tanár˝, ˝Auer, mit mozgolódik maga, mint egy sajtkukac?˝ – ha újra beleolvasunk Karinthy 1912-es novellafüzérébe (mely a Képek a középiskolából alcímre hallgat), ugyanolyan frissnek, elevennek és szellemesnek találjuk, mint gyermekkorunkban. A Tanár úr kérem mit sem vesztett mondandójából, stílusából és lendületéből – célunk, hogy egy méltó filmfeldolgozással hívjuk fel a fiatalok figyelmét (vagy épp emlékeztessük az idősebbeket), hogy milyen kivételes könyv porosodik a polcukon… S hogy iskola, tanár és diák nem sokat változott száz év alatt.

 
Szereposztás: Straub Dezső, Böröndy Tamás, Bicskey Lukács, Pintér GáborHeidinger Zoltán, Kovács Róbert, Farkas Zoltán, Szilasi Balázs, Korcsmáros András, Ördögh János, Boros Ádám
 
Rendezte: Heidinger Zoltán
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. utca 23-25.)
 
Jegyek:
    -elővételben 2014. január 10-ig:
     Diák: 1500 Ft/fő       Felnőtt: 2000 Ft/fő
 
   – 2014. január 11-től az előadás napjáig:
     Diák: 2000 Ft/fő      Felnőtt: 2500 Ft/ fő

 
Bővebb információ: Tel.: 06 66/411-142,  www.bekesikultura.hu, bekesikultura@bekesikultura.hu
 
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!