Navigáció

“Az Én hangom” énekverseny döntőjéig elindítottunk egy mini interjú sorozatot. Utánanéztünk, hogy mi történt és miben változott meg az életük az egykori döntősöknek. Első részben Szakos Andival beszélgettem…

Szia Andi! Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni az énekléssel? Mesélj kicsit magadról…

Valójában gyerekkorom óta része az életemnek a zene, apukám is játszott zenekarokban, illetve tangóharmonikázott, anyukám is énekkaros volt a suliban, szóval valahogy örököltem ezt a dolgot. Zenetagozatos suliba írattak, zongorázni tanultam, az általános iskolai énekkarral egészen Svájcig jutottam, ahol 12 évesen már szólót énekelhettem. Egészen a gimi végéig énekkaroztam, majd egy szinitanoda tanulója lettem, amin keresztül megismerkedtem a musicalekkel, és gyakorlatilag onnantól kezdtem igazán énekelni, hiszen attól kezdve az énektanárnénim (Bánhidiné Maróti Magdolna) mindig vitt magával haknizni, fellépni, ahová csak tudott. Nagyon jó színpadi rutinszerzés volt, és így mertem versenyekre is jelentkezni.

2005-ben megnyerted „Az Én hangom” énekverseny II. korcsoportját. Emlékszel még rá, hogy honnan értesültél a versenyről?

Pontosan már nem emlékszem hol hallottam először a” Én hangom” énekversenyről, de valószínűleg a tanárnőm szólt róla, hiszen ő szinte mindig minden versenyről tudott, ami az országban indult, és ő is készített fel minket minden alkalommal.

Mit énekeltél a döntőben és mi a véleményed a békési tehetségkutatóról?

Ha jól emlékszem Mariah Carey-től énekeltem a Hero című dalt, ez volt akkoriban a kedvenc dalom, és ez volt az a dal, amiben mindent meg tudtam mutatni. Nagyon sok versenyen részt vettem annakidején, már nem is tudom megszámolni két kezemen, de jó érzés volt ott állni a békési színpadon, egyrészt tetszett, hogy végre nagyon sok emberrel versenyezhettem, óriási volt a színpad, de legjobban az tetszett, hogy a zsűriben nem csak egy-két ember ült, hanem legalább 10en és mind-mind szakmabeli volt. Nem túlzás, ha azt mondom az volt életem egyik legjobb versenye.

A békési verseny után nem sokkal bejutottál a Megasztár döntőjébe, ahol egészen a II. helyig meneteltél. Milyen érzés volt szerepelni egy országos tehetségkutatóban? Melyik dal volt a kedvenced?

2012-ben jutottam be a Megasztár hatodik szériájába. Valójában folyamatosan készültem, mindig egyre nagyobb és nagyobb versenyekre próbáltam menni, hiszen az embernek tanulnia és fejlődnie kell, mivel nekem a zene határozta meg az egész életem, így természetes, hogy én ezen a téren feszegetem a határaim, eddig mondhatom sikerrel! Nagyon boldog voltam, hogy eddig eljutottam. Sokáig próbálkoztam, hiszen a megasztár mind a 6 szériájába jelentkeztem, de soha nem jutottam el a döntőig, de akkor és ott végre sikerült, és nem is akármilyen eredménnyel. A műsor alatt szinte minden kedvenc dalunkat elénekelhettük, persze volt, hogy más énekelte el, amit szerettem volna, de amikor 12 ember ugyanazt a dalt szeretné énekelni, nehéz elosztani a szerepeket. Azt hiszem az Adele- Rolling in the deep-je volt a kedvencem. Ezzel a dallal nyitottam meg a műsort, én voltam a döntők legelső fellépője, de ezen kívül Alicia Keys-Fallin’ja, illetve Lady Gaga – Born this way című dala volt számomra a legkedvesebb, és persze nem hagynám ki a sorból a Caramellel való duett dalomat a What a wonderful world-ot, illetve Berecki Zolival a Játsz még-et. Imádtam őket!

Az egyik videómegosztó portálon több dalod is fent van, többek között az első videokliped is. Mesélj kicsit erről…

Videóklippem valójában még csak egy van, ami a Képmás című dalomhoz készült, amit azért szeretek nagyon, mert maga a dal és a szöveg is saját szerzemény, és nagy örömet okozott, hogy Majka is részt vett ebben a produkcióban.

 

Mennyiben volt önbizalom növelő a békési verseny?

A békési versenyen találkoztam először Pély Barnával, aki akkoriban volt a Megasztár szériákban Zsűritag. Az ő véleménye nagyon fontos volt számomra, hiszen nagyon szerettem volna egy igazán nagy kaliberű versenyen részt venni. Sosem felejtem el, amikor azt mondta: ” Ez a jó út, ezen tovább! ” És persze Molnár László színész úr is igazán meglepett, hiszen ő egy szót sem szólt, csak a dalom után hirtelen felindulásból felszaladt a színpadra és kezet csókolt. Azt hiszem ez a két vélemény ösztönzött abban, hogy igenis teljes erőmből csináljam és énekeljek, hiszen ehhez értek a legjobban.

Mit üzennél a 2014-ben induló énekeseknek? Miért jelentkezzenek?

Én kitapostam az utat a megasztárig, végig jártam a kisebb versenyeket, egészen a nagy versenyekig. Ha valóban érezzük magunkban a tehetséget, a késztetést és az akarást, akkor nem tehetjük meg, hogy elhanyagoljuk a tehetségünket. Énekesnek és zenésznek lenni sem könnyű, ez is egy szakma, bármilyen könnyűnek tűnik is kívülről. Keményen meg kell dolgozni itt is azért, hogy elismerjenek! De egy ilyen verseny kell ahhoz, hogy a legjobb úton haladjanak az énekesek.

Köszönöm az interjút!