Navigáció

Mindössze 13 évesek voltak a Szécsi lányok, amikor először Böbe, majd a következő évben Saci is megnyerte „Az Én hangom” énekverseny kiskorcsoportjának döntőjét. Tehetségük feltűnt a The Voice verseny zsűrijének is és hamar belopták magukat a nézők szívébe.

 

 

Sziasztok lányok!
Hogyan kerültetek kapcsolatba az énekléssel és kitől örököltétek ezt a csodálatos hangot?
 
Saci: Én személy szerint már egész kicsi korom óta tudtam, hogy ezt szeretném csinálni, de ténylegesen a Moulin Rouge című filmhez köthető az elhatározás. A családunkban majdnem mindenki játszik valamilyen hangszeren, ráadásul anyukám nagymamája, illetve dédnagymamája is énekesnő és karvezető volt. Talán tőlük örökölhettük a tehetségünket  🙂
 
Böbe: Én 12 éves koromban jöttem rá, hogy ezt szeretném csinálni, amikor az egyik barátnőmmel alapítottunk egy kétszemélyes lánybandát. Dalokat írtunk együtt és hozzá szövegeket. Ettől kezdve folyamatosan énekeltem.
 
Honnan hallottatok „Az Én hangom énekversenyről?
 
Böbe: Amikor elkezdtük az éneklést, mindenféle versenyre eljártunk, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk. Aztán láttuk, hogy ezen a versenyen elismert énekesek a zsűritagok. Nagyon megtetszett, úgyhogy gondoltuk kipróbáljuk magunkat.
 
Milyen emléketek van Békésről, a versenyről? Szereztetek-e barátokat?
 
Saci: Nagyon hangulatos, és baráti verseny volt. Nagyon szerettük. Sok kedves emberrel találkoztunk 🙂 A város is gyönyörű. Békés megyét amúgy is nagyon szeretjük, mivel Békésszentandrásról származik édesapánk családja. Van ott egy kis parasztházunk, ahova nyaranta lejárunk.
Több hasonló versenyen vettünk részt, de ezt szerettük a legjobban, mert a zsűri azonnal véleményezte a produkciókat és nyílt volt a szavazás. Az eredmények híven tükrözték a fellépők tudását, hiszen a zsűri szakmai hozzáértése színvonalassá tette a megmérettetést.
 
Elindultatok a The Voice tehetségkutatón, amin szépen meneteltetek előre adásról adásra. Adott –e valamiféle önbizalmat a békési verseny?
 
Böbe: Sok tapasztalatot szerezhettünk, de még rengeteget kell fejlődnünk. Nagyon nagy sikernek éltük meg azt, hogy viszonylag messzire eljutottunk egy olyan versenyben, ahol mi voltunk a legfiatalabbak. Persze, a békési verseny sokat segített. SzabóZé – az egyik békési zsűritag – tanácsára járunk azóta is Magyar Hajnal énekiskolájába.
 
Milyen érzés volt ennyi ember előtt énekelni és a tv-ben szerepelni?
 
Saci: Én alapjáraton nagyon izgulós vagyok a színpadon, pláne ha ennyi ember előtt kell énekelni. Az egyik fő célja a versenyen való indulásunknak az volt, hogy leküzdjük a gátlásainkat. Ezen a téren óriási segítség volt a Voice, és azon keresztül, az emberek szeretete.
 
Visszanéztétek magatokat a Voice után?
 
Böbe: Persze, általában a saját hibáiból tanul az ember, ezért mindig megnéztük, hogy mit rontottunk el, és miként lehetne azon javítani.
 
Mi a közeli és a távlati tervetek az énekléssel? Cd kiadása, turné, saját dalok?
 
Böbe: Szeretnénk még sokat tanulni és fejlődni zenei téren. Elsősorban zenészek szeretnénk lenni, akik a saját dalaikat adhatják elő. Nyilván ehhez még sok-sok év tanulás szükséges, de még fiatalok vagyunk. A Voice után eltelt év viszonylag terméketlenül telt. Mi ennél sokkal pörgősebben szeretnénk dolgozni, de ehhez nem volt megfelelő manager mellettünk. A Dal című műsor egyik hatalmas hozadéka, hogy olyan ember állt mellénk, akiben megbízunk, és elfogadjuk a véleményét. Ő nem formálni szeretne bennünket. Azért dolgozik velünk, mert fantáziát lát abban, amilyenek alapvetően vagyunk. Természetesen van miben fejlődnünk, ebben tud rengeteget segíteni. Hatalmas tapasztalata van abban, hogy ilyen fiatal előadókat –mint egy jó edző pályára állítson. 
 
Hogy vagytok manapság, miként telnek a napjaitok?
 
Saci: A Voice után lassan, de biztosan visszaszokunk a régi kerékvágásba. Visszamentünk a suliba, megpróbáljuk behozni a lemaradást. Ezek mellett persze folytatjuk a zenei vonalat is. Zongora és énekórákra járunk, dalokat írunk. 2013 végén pedig bejutottunk a Dal című műsorba „Born to fly” című saját dalommal, amit közösen adtunk elő. 
 
Láthattunk titeket „Az Én hangom” énekverseny döntőjében zsűrizni. Milyen érzés volt visszatérni Békésre és találkozni a versenytársakkal?
 
Böbe: Érdekes és izgalmas volt most a másik szemszögből nézni a versenyt. Békésre mindig jó visszatérni, hiszen nagyon sok jó élmény köt a városhoz.
 
Böbe! Az egyik videómegosztó portálon már több mint fél millióan nézték meg a „A Part” című dalt, amit a VIVA tv is sűrűn műsorára tűzött. Hogy kerültél kapcsolatba a srácokkal? Mesélj kicsit erről… 
 
Böbe: Diazzal a Voice után ismerkedtem meg és megmutattuk neki a saját szerzeményeinket Sacival. Nagyon megtetszett neki a hangszínünk, mondta, hogy van egy a dal amit Menthával közösen írtak, és egy női vokálhang kéne bele. Ehhez a dalhoz inkább az én hangomat tudta elképzelni, így hát felvettük és megcsináltuk,majd a klip is elkészült hozzá Egy másik csapat dalában is közreműködtem, ami a rádiós játszások terén szintén sikeres. Ez a Stámusz fivérek “Go to the disco” című house dala. Mindkét vonalon remélhetőleg lesz folytatás.
 
Egy korábbi interjúban határozottan külön képzeltétek el a pályafutásotokat, mostanában még is duettben léptek fel. Van-e valami különleges oka ennek, vagy ennyire megszerettétek a közös munkát?
 
Böbe: Szerintem ezt annak lehet betudni, hogy egy picit felnőttünk, és megértünk arra, hogy rájöjjünk, hogy a mi ikerségünk sokkal inkább előny mint hátrány. Mindketten bizonyítottunk már külön-külön. Együtt erősebbek vagyunk és sokkal jobb, pl a színpadon tudjuk egymást erősíteni Természetesen nem adtuk fel azt sem, hogy a későbbiekben külön utakon folytassuk de először mindenféleképpen együtt szeretnénk zenélni.
 
Január végén ismét láthattunk Titeket a televízió képernyőjén. Először a Szerencse Szombat, majd a Kívánságkosár című műsorban. Meséljetek kicsit erről.
 
Böbe: A Dal című műsor kapcsán kaptuk a lehetőséget, hogy ezekben a műsorokban is bemutathassuk a Born To Fly-t. Nagyon élveztük, kicsit gyakorlás is volt, hiszen az élő adás előtt kétszer is előadhattuk hasonló környezetben a dalt. A versenydal mellett egy Kovács Kati dal feldolgozását is énekeltük a “Nem leszek a játékszered” címűt. Örülnénk, ha ez is eljutna a közönséghez, mert nagyon kedves a számunkra. 
 
Február elején elindultatok a „A Dal 2014” versenyen egy saját dallal. Mi a dal címe, ki írta és milyen élményekkel gazdagodtatok a verseny alatt?
 
Böbe: Mint már az előbb is említettem a dal címe Born To Fly, Saci szerzeménye. Már 13 éves kora óta foglalkozik ezzel a dallal. A későbbiekben Czutor Zoltán, és Diaz is besegítettek a vokálok megírásában illetve a hangszerelésben.
Saci: Sajnos az élő show nem annyira pozitív élmény mert előtte rengeteg dolog összejött, nem tudtunk nyugodtan felkészülni rá, de még így is úgy érezzük, hogy a körülményekhez képest a legjobbat hoztuk ki a produkcióból. A színpadon kiesett a fülesmonitor a fülemből ezért nem volt túl tiszta az ének, a zsűri is ezért adott kevés pontot. Talán jobb így, mert jövőre sokkal de sokkal felkészültebben megyünk, ha bejutunk. 
 
Aki esetleg most még csak gondolkodik azon, hogy jelentkezzen „Az Én hangom” énekversenyre, mivel tudnátok bátorítani, miért jó ez a verseny? 
 
Böbe: Ez a verseny nagyon jó tapasztalatszerzés, és szakmai visszajelzés szempontjából is, hiszen a zsűriben számos elismert zenész ül. Ezek mellett iszonyatosan jó élmény, nekem az életem egyik legjobb élményei közé tartozik, amikor megnyertem ezt az énekversenyt 🙂
Saci: Először Böbe nyert, majd a következő évben én. Akkor még volt 16 év alatti kategória. Őszintén mondom, a legtisztább pontozási és értékelési rendszerrel ebben a versenyben találkoztam. A több mint 10 tagú zsűriben sokféle ízlés ütközik, így végül szerintem reális visszajelzést kaphat az énekes a produkciójáról.
 
Köszönöm az interjút!