Navigáció
Még az időjárás is kedvezett a hétvégén a Dánfoki Üdülőközpontban megrendezésre kerülő Városi Gyermeknapnak. A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, a békési sportegyesületek, valamint helyi intézmények, civil szervezetek összefogásával egy igazán jó hangulatú program valósult meg a békési gyerekek legnagyobb örömére. A délelőtt folyamán a családok vehették birtokba az üdülőközpontot, szabadtéri sütés-főzésre, játékos ügyességi vetélkedőre nyílt lehetőségük.
A déltől induló sorverseny  keretében a gyerekek különböző sportágakat is kipróbálhattak. Azok, akik regisztráltak a játékra és teljesítették a feladatokat apróbb jutalomban részesültek, a nap vége felé pedig egy sorsoláson vehettek részt.
 
Délután kezdődtek a színpadi produkciók is, ahol felléptek a városban működő kiscsoportok. Ezt követően a tűzoltók tartottak bemutatót, majd a vidám napot a Hevesi Imre és a ZűrZavar zenekar gyermekműsora zárta. 
 
Együttműködő partnerek voltak: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, Békési Sportegyesületek, Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, Mentálhigiénés Egyesület, Német Kisebbségi Önkormányzat, „Együtt könnyebb” Közhasznú Egyesület, Békési Rendőrkapitányság, „Esély” Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület, Békési Önkormányzati Tűzoltóság, Öreg Gumis