Navigáció
A Dánfoki Üdülőközpont nyárfái alatt felállított szabadtéri színpad kitűnő helyszínnek bizonyult az idei Békés Megyei Néptánc Tábor megszervezéséhez. Zömében békési gyerekek, összesen 25 fő vett részt az 5 napos táborban 2014. 08. 04 – 08. között, melyet a városban élő fiatal néptáncpedagógus házaspár, Mahovicsné Ladányi Anita és Mahovics Tamás vezetett.
A tánc és a népdaltanulás mellett jutott idő a játékra is. Sorverseny alkalmával mérhették össze ügyességüket, illetve kézműves foglalkozáson kavicsfestéssel és fényképtartó készítésével pihenték ki a tánctanulás „fáradalmait”. Amikor kisütött a nap, még strandolásra is jutott idő a szivornyán.
Az utolsó napon, vagyis pénteken 16 órától került sor a záró előadás megtartására, ahol a héten megtanultakat mutatták be szüleinknek a 6 és 13 év közötti diákok. A vendégek sorában köszönthettük Izsó Gábort is, Békés város polgármesterét, aki mint nagyapa vett részt az eseményen. Ajándékként egy csoportképpel díszített emléklapot vihettek haza a gyerekek. A tábor létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.