Navigáció
A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola intézményegységében a TÁMOP 3.2.11/10-1-2010-0055-ös pályázati projekt 4. fenntartási évének első félévében is az ünnepekre hangolódtak a „Karácsonyi témahét” keretein belül Őriné Apáti Anna és Pocsai Lászlóné pedagógusok segítségével az 5.a. és 5. b. osztályos tanulók.
 
Négy napon keresztül napi 3 órában tartottak a foglalkozások. Az első alkalommal karácsonyi süteményeket, köztük hókiflit sütöttek. Majd kézműves foglalkozás keretében fenyődíszeket és lakásdekorációt készítettek papírból, üvegfestéssel, narancs és szegfűszeg felhasználásával. Ekkor alkalom nyílt személyes beszélgetésekre is. A gyerekeket örömmel töltötte el, hogy az általuk hajtogatott díszek ékesítették az iskola karácsonyfáját.
 
A harmadik napon az ötödikesek rendhagyó irodalom órán egy előadást hallgathattak a magyarok és más népek karácsonyi szokásairól. Az utolsó, záró alkalom a karácsonyi iskolai ünnepség keretén belül egyben búcsút is jelentett az óévtől és felkészülést arra, hogy a téli szünetben a gyermekek önfeledten családi körben is meghitten tudják tölteni az ünnepeket.