Navigáció
A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület egy napos kiállítás keretén belül ismertette legújabb, „Tudatos család” elnevezésű programját, melynek január 14-én reggel kilenc órától délután négy óráig a kulturális központ kápolnaterme adott otthont. 
 
Az egyébként békéscsabai központú egyesületet ezúttal Gérusné Hrabovszki Tímea és Líbor Lenke előadók képviselték. Elmondásuk szerint a jórészt saját készítésű elemekből álló kiállítás önmagában is kölcsönözhető, ugyanakkor egy-egy bemutató során a szakmailag képzett munkatársak személyes jelenléte, útmutatásai is fontosak lehetnek. A program bevallott célja a gyermekek környezettudatos életmódra való nevelése, eltérő módszerekkel bár, de egyaránt megszólítva az óvodásoktól kezdve az idősebb korosztályokat.
A mostani alkalom is jól mutatta, hogy milyen egyszerűen felkelthető a gyermekek érdeklődése, ha a hasznos információkat számukra játékos formában teszik hozzáférhetővé. A kiállítást meglátogató általános iskolai osztályok a szelektív hulladékgyűjtés mellett a takarítás, tehát a vegyszerek és a különféle tisztítószerek óvatos és helyes használatának rejtelmeibe is betekintést nyerhettek, továbbá a csoportok olyan kérdésekre kereshettek közösen választ, amelyek egyszerű és interaktív formában fektettek hangsúlyt a környezetbarát életmódra. Sőt, újrahasznosított tárgyak szétszedésével és összerakásával a gyermekek logikájukat és kreativitásukat is fejleszthették, és olyan információk birtokába juthattak, mit jelent valójában az ökológiai lábnyom kifejezés. Az egyesülettel kapcsolatos további információk megtalálhatóak naponta frissülő honlapjukon.