Navigáció
A „Cseh Tamás Program” keretében február 28-án (szombaton) a Kecskeméti Gábor Kulturális Központba látogat a vidám blues zenét játszó Pribojszki Mátyás Trió. A rendezvény a nagysikerű „Tavaszi Zenei Vitaminbomba” elnevezésű koncertsorozat harmadik állomása lesz.
 
Az együttes frontembere a békéscsabai származású Pribojszki Mátyás, aki manapság az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában, itthon elsősorban a blues rajongók számára vált népszerűvé virtuóz zenei játékával. 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon kapta meg a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. 2009-ben már meghívott zsűritagként szerepelt a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. Hírnevét azzal is megalapozta, hogy az elmúlt húsz évben több kontinensen, mintegy harminc különböző országban lépett fel zenekaraival, állandó résztvevője európai blues fesztiváloknak. Pribojszki a nemzetközi közreműködések mellett a hazai könnyűzenei élet kiválóságaival, többek között Tóth Verával, Caramellel, Pély Barnabással, a KFT zenekarral vagy épp a Hobo Blues Banddel is játszott már együtt.
 
A művész több mint tíz éve hozta létre a jazz- és bluesmuzsikusokból álló Pribojszki Mátyás Band-et (a csapat tagjai Trióként is rendszeresen koncerteznek). A zenekar stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, a már említett blues zene mellett a dallamos jazz és a dinamikus groove is jellemzi, sőt számaikban funky dallamok is felcsendülnek. A csapat népszerűségét fémjelzi, hogy „How many more” című, második nagylemezük már megjelenésekor, 2008-ban aranylemez lett. 
 
A Pribojszki Mátyás Trió előzenekara a füzesgyarmati illetőségű K.I.E.Z. lesz, akik a blues-rock kevert műfajú stílusában mozognak otthonosan, repertoárjukat rögtönzött feldolgozások és saját szerzemények egyaránt színesítik.
 
Időpont: 2015. február 28. (szombat) 20.00 óra
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.)
 
Belépő: 1000, – Ft/fő, Békés Kártyával 500, – Ft/fő
 
 
A fergeteges hangulat garantált! Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk.
 
 
Támogató: