Navigáció
A „Tavaszi Zenei Vitaminbomba” koncertsorozat legújabb állomásaként a kétezres évek egyik legnépszerűbb magyar pop-rock együttese, a Roy és Ádám Trió (a békéscsabai születésű dobossal, Csányi Zoltánnal kiegészülve) látogat Békésre. Az április 30-án (csütörtök) 20 órakor kezdődő rendezvénynek ezúttal a Dánfoki Üdülőközpont ad otthont. A „Cseh Tamás Program” támogatásával megvalósuló koncert egyben a szabadidőközpont szezonnyitó eseménye lesz.
 

A zenekar két tagjának, Kohánszky Roynak és Nagy Ádámnak a közös története egészen a kilencvenes évekig nyúlik vissza. A srácok a Tramps elnevezésű formációban alapozták meg hírnevüket, majd 1998-ban saját együttes alakításába fogtak. Roy & Ádám néven kiadott első, „Tartsd életben!” című albumuk – melyen többek között olyan slágerek, mint „A csapból is én folyok!” vagy a „Trambulin” kaptak helyet – óriási sikerre tett szert szakmai és rajongói körökben egyaránt. Ezt bizonyították a teltházas lemezbemutató koncertek, illetve a zenei gálákon besöpört díjak, úgymint az „Év énekese”, „Év zeneszerzője”, „a ’98-as év legnagyobb slágere” vagy „az 1999-es év modern rock albumá”-ért járó Arany Zsiráf.
A következő években folyamatosan fellépések, szakmai felkérések és kihívások (közös zenélés példának okáért Cserháti Zsuzsával, Presser Gáborral, Laux Józseffel vagy a Hooligans együttessel) tarkították a zenekar életét. Második, „Most jövünk mi!” c. stúdióalbumuk 2000-ben „Az év hangfelvétele” lett, míg a Roy & Ádám slágerek két év leforgása alatt tizenegy válogatáslemezre kerültek fel.
 
Az azóta eltelt időben további négy albumuk látott napvilágot, népszerűségük töretlen, a srácok állandó résztvevőivé váltak a többszázezres látogatottságnak örvendő „Kapcsolat”-koncerteknek, felléptek már a Budai Parkszínpadon és a Petőfi Csarnokban is, mindeközben beindították önálló zenei klubjukat. Külön érdekesség, hogy a banda a helyi Magyar Ház meghívására New York városába is eljutott, ahol a közönség nagy örömére egy-egy élőzenés esttel rukkolt elő. A zenekarhoz a 2006-os év elején csatlakozott a Black-Out zenekarból már jól ismert dobos, Csányi Zoltán, említést érdemel, hogy a békéscsabai származású zenész a karrierjéhez nélkülözhetetlen alapokat egykoron épp a Békéscsabai Zeneiskola ütősszakán szerezte meg. 
 
Egy a helyszínét és szereplőit tekintve is pikáns estére van tehát kilátás, melyre minden zenekedvelőt nagy szeretettel várunk!
 
Belépő: 800, – Ft/fő, Békés Kártyával 400, – Ft/fő
 
Rossz idő esetén a koncert a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban kerül megrendezésre.
 
Támogató: