Navigáció
Minden év tavaszán megnyitja kapuit a Békési Rockzenekarok Találkozója, az eseményen ez alkalommal a megyei bandák mellett egy igazán különleges zenekar, a nagy népszerűségnek örvendő ZORALL is szórakoztatja majd a közönséget. Az egész estés rendezvény – mely a „Tavaszi Zenei Vitaminbomba” legújabb állomásaként, ismét a „Cseh Tamás Program” jóvoltából valósul meg – május 2-án (szombat) 19 órakor veszi kezdetét a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.
 
A ZORALL a 2002-es évben, tulajdonképpen egy kísérleti jellegű ötlet nyomán alakult meg: Barbaró Attila – az együttes későbbi gitárosa – régi magyar slágerek feldolgozásait húzta rá ismert külföldi rock és punk alapokra, és ennek zenekari megvalósításához keresett társakat. Az alapító tagok ismert rockbandákban külön-külön játszottak már, az említett Barbaró (gitár, Junkies) mellett olyan további nevek, mint Szendrey “Szasza” Zsolt (ének, Sex Action), Weisz “Kicsi” László (gitár, Kalapács), Hangyássy “Hangya” László (basszusgitár, Sing Sing) és Bonyhádi Bálint (dob, Junkies). Megalakulása óta a ZORALL több sikeres albumot is készített, bizarr átirataikban többek között Máté Péter, Fenyő Miklós vagy épp a KFT együttes örökzöld dallamai születtek újjá. A zenészek az évek során a magyarországi rockfesztiválok, a motoros találkozók fenegyerekeivé váltak. Időközben a zenekar összetételében is történtek változások, Bonyhádi Bálintot a dobok mögött Svéger Zoltán, őt pedig Boros Péter Pöpi váltotta.
 
A Békési Rockzenekarok Találkozójának fellépői között találjuk a Dramatic Morals, a Dark Revenge, a Vida Rock Band Roll és az Anatole együttesét is.
 
Fontos információ, hogy az ezen az estén a születés- vagy névnapjukat ünneplők ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen, valamint a facebook-eseményen jelentkezők között – minden századik “Ott leszek” visszaigazolást követően – egy-egy ingyenes belépőt sorsolunk ki. A nyertes nevét április 30-án fogjuk kihirdetni. További programként az este folyamán csocsó, darts és ping-pong várja a szórakozni vágyókat. Jó hír a más városból érkezőknek, hogy a Békéscsabára induló első buszig nyitva tartunk.
 
Belépő: 1000 Ft/fő, Békés Kártyával: 500 Ft/fő
 
Minden zenerajongót nagy szeretettel várunk!
 
Támogató: