Navigáció
A különleges gitártechnikájáról és szuggesztív előadásmódjáról ismert előadóművész, Petruska András május 9-én (szombat) Békésre látogat, és 20 órától a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban (Békés, Jantyik M. utca 23-25.) ad koncertet az érdeklődőknek. Az esemény ezúttal is a „Tavaszi Zenei Vitaminbomba” állomásaként, a „Cseh Tamás Program” támogatásával kerül megrendezésre.
 
A zenész kilenc évesen kezdett el gitározni tanulni, és a dalszerzés rejtelmeibe is már nagyon fiatalon belekóstolt. Korábban számos különböző együttesben feltűnt, míg szólókarrierjét felépítette. Több mint 400 klub- és fesztiválfellépés résztvevőjeként, két kiadott kislemezzel a háta mögött rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött magának az évek során. Karrierjének fontos állomásait jelentette, hogy 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézhatott, 2012-ben pedig már az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában szerepelt.
A Művészetek Palotájában, a Belvárosi és a Sziget Fesztiválon tartott koncertjei további, széles körű ismeretséget szereztek számára. A tavalyi évben – a sikertörténet megkoronázásaként – jelent meg Metropolita című nagylemeze, amelynek koncepciója szervesen kötődik a 4-es metró megállóinak hangulatához.
 
Petruska gitárjátékát az úgynevezett fingerstyle technika jellemzi – amely során a gitáros a húrok pengetését közvetlenül kézzel végzi –, ehhez szorosan kapcsolódik felszabadult, fantáziadús előadásmódja, mindamellett a zenész előszeretettel vonja be improvizációiba közönségét, ami biztos garancia a fergeteges hangulatra ez alkalommal is. A gitárest felvezetése Szilágyi Attila akusztikus műsora lesz.
 
Belépő: 500 Ft/fő
 
Minden zenerajongót nagy szeretettel várunk!
 
Támogató: