Navigáció
Egy határon átnyúló, alulról jövő, 5. éves kezdeményezés komoly fesztivállá érett annak köszönhetően, hogy a Körösök völgye, mint határon átívelő turisztikai célterület társadalmi összefogás eredményeképpen egyre ismertebbé válik.
 
A Körösök Völgye Fesztivál három napja alatt aktív kikapcsolódás várja mindazokat, akik szívesen megismernék a környék értékeit, betekintést nyernének az ismeretlen élményekkel teli Körösök völgyébe. A rendezvényen számos aktív program mellett pihentető és szórakoztató lehetőség is várja a látogatókat a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban 2015. május 23-25. között.
 
Május 24-én vasárnap délután fut be Békés-Dánfokra az alulról jövő kezdeményezésként még 2011-ben útjára bocsájtott, azóta viszont már az ötödik alkalommal induló Körösök Völgye Határtalan Vándortúra. A példaértékű, határon átívelő turisztikai rendezvény a romániai Erdélyi-szigethegységből, egészen pontosan a Szentháromság vízeséstől (a Fekete-Körös eredése) a magyarországi békési kikötőig ad egyedülálló lehetőséget a vízi túrázóknak és bringásoknak betekinteni a Körösök világába és a 
 
Körösök mentén található magyar falvak és lakóinak mindennapjaiba, kultúrájába, közösségi életébe. A pünkösd és a határtalanság üzenetével a zöldhatáron átkelő túrázókat (a fesztivál helyszínén május 24-én 17:00 órakor) Tőkés László református püspök, Európa Parlamenti képviselő fogadja, aki immáron ötödik éve a Vándortúra program Fővédnöke is. A vándortúrások vízi és kétkerekű egységeikkel május 19-én kezdik meg hatnapos túrájukat a határon túli Bihar-hegység lábától és egészen Békésig tart majd az útjuk. Az utolsó napon a fesztivál résztvevői is csatlakozhatnak hozzájuk.
 
A pünkösdi hosszú hétvégén, a Békés-Dánfoki fesztivál helyszínen (annak keretei közt) is várják a természetbe vágyókat, akik csillagtúraként mindhárom napon szervezett kerékpáros- és vízitúra formájában járhatják be a csodálatos Körös vidéket.
 
Akik a kulináris élményekre vágynak, azok a szombati Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyen vagy az I. Dánfoki Sertéshús Grillversenyen próbálhatják ki magukat, vagy kóstolhatják meg a jobbnál-jobb helyi ételeket.
 
A vetélkedésre, megmérettetésre vágyók vasárnap a pünkösdi király és kiskirály választáson, hétfőn a  4. Körös Kupa Sárkányhajó versenyen vehetnek részt. A pünkösdi király és kiskirály választás során, a fesztiválon bemutatkozó Körös völgyi települések hagyományai elevenednek meg.
 
Vasárnap 14:30-tól a helyszínen sajtónyilvános Turisztikai Szakmai Fórum kerül megrendezésre, ahol köszöntőt mond Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, a Körösök Völgye Fesztivál fővédnöke, majd a 2010-ben útjára indult Partnerségi Együttműködési Megállapodás ünnepélyes aláírására, majd sajtótájékoztatóra kerül sor.
 
A háromnapos rendezvényen egyéb programokkal is várják a vendégeket a szervezők. Napközben turisztikai bemutatók, népi játszóház, erdei kötélpálya, zorb, egészségügyi mérőállomás, esténként hangulatos tábortűz, grillezési és szalonnasütési lehetőség, frissen csapolt sör, minőségi borok, valamint kulturális programok és koncertek garantálják a kikapcsolódást a fesztivál helyszínén. A fesztivál ideje alatt helyben, sátorban, jurtában, faházakban és a panzióban is meg lehet szállni, akinek pedig túrafelszerelésre lenne szüksége, helyben lehetősége nyílik a bérlésükre. A programokkal kapcsolatos további információk megtalálhatóak a www.korosokvolgyefesztival.hu weboldalon.
 
Főszervezők: 
Körösök Völgyéért Alapítvány
Fenntartható Térségért Alapítvány 
 
A belépés ingyenes!
 
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!