Navigáció
Május végén Békés adott otthont a második alkalommal megrendezett Giri Magyar Bajnokságnak. A békési országos bajnokságra összesen 56 versenyző regisztrált, Békés mellett Baranya, Tolna, Fehér, Pest, Borsod és Győr-Sopron megyéből érkeztek a sportolók, nők, férfiak és gyerekek. A versenyt két szakmai szervezet, az IGSF és az MKMGS szabályai szerint bonyolították le, és tétje a szép érmek mellett a július elején Pécsett sorra kerülő sportági világbajnokságra való kvalifikáció volt.
A békési színeket Szűcs Istvánné Juli képviselte, aki jó kapcsolatot ápol a hazai sportszervezetekkel és ezt tette lehetővé, hogy Békésen bonyolítsák le a versenyt. Juli nem csak szervezett, hanem is versenyzett is. Kor- és súlycsoportjában szakításban indult és első helyezést szerzett. Öt perc alatt 94 szabályos gyakorlatot hajlott végre 8 kilogrammos girivel, amely igazán szép eredmény, különösen azt figyelembe, hogy négyhónapnyi gyakorlás alatt ért el erre a szintre.
A sportág kortalan, az OB-n a legfiatalabb induló 11 éves volt, míg a legidősebb 64 éves. Utóbbi személy, a békésszentandrási Török József 10 perc alatt 215 szabályos szakítás gyakorlatot teljesített 16 kilós girivel.
 
Forrás és fotó: Békési Újság