Navigáció
Békés város a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében a Dánfoki Üdülőközpont területén tartotta meg május 31-én (vasárnap) gyermeknapi rendezvényét, melynél nem is nyílhatott volna kiválóbb alkalom a tavasz méltó elbúcsúztatásához. A teljes esemény a „Gyermekek a gyermekszegénység ellen” program jegyében zajlott, amelyhez előzetesen figyelemfelkeltő kampány és a szegény sorsú fiatalok számára gyűjtési akció kapcsolódott.
 
Köszönhetően az egész napot végigkísérő, kellemes időjárásnak és a ragyogó napsütésnek, rengeteg látogató tette tiszteletét a rendezvényen. A reggel zajló, különböző távú futóversenyek mellett nem hiányozhattak az ügyességi játékok sem a nap további programjából. A jelentkező gyermekek – a kulturális központ dolgozói és a Tisza Kálmán Szakképző Iskola diák önkénteseinek hathatós jelenlétében – sokféle, egymástól eltérő készséget igénylő feladatban mérhették össze tudásukat. Az ügyességi versenyek végén nyereménysorsolás következett, melynek keretében értékes ajándékok kerültek kiosztásra.
Mindamellett a délutáni hangulatról a Zuumbasic mindenkit táncba hívó, sportos műsora, a Fregolina Társastánc Klub latin összeállítása, illetve a helyi tűzoltóság bemutatója gondoskodott. Egyúttal az élőzene rajongói is jól szórakozhattak, hiszen előbb Zsombok Réka slágerfeldolgozásait, majd a Palmetta zenekar humort sem nélkülöző népdal-összeállítását élvezhette a színpad körül a békési közönség. A gyermekek jókedvét mi sem bizonyítja jobban, hogy a nevelőtanárokkal és a szülőkkel kört alkotva, mozgással kísérték végig a felcsendülő dallamokat. Továbbá a bátrabb vállalkozók az egész nap folyamán elérhető kalandparkban, a mini vidámparkban vagy a Békési Szabadidős Íjász Klub gyakorlópályáján próbálhatták ki képességeiket, ezen kívül piknikezési lehetőség is adódott, közvetlenül a Gasztrokomplexum melletti zöldövezetben.
 
Összességében elmondható, hogy általános elégedettség kísérte a Városi Gyermeknapot Békésen. Az egész napos rendezvényt követően a gyermekek és szüleik egyaránt jóleső fáradtsággal térhettek haza, a 2015. évi tavasz sikeres zárásaként.