Navigáció

fotostabor danfok“A fotografikus vagy eidetikus memória lehetővé teszi, hogy az érintettek képeket, hangokat vagy tárgyakat extrém pontossággal idézzenek fel.” (Forrás: gyakorikerdesek.hu)

Ilyen képességekre nem volt szükségük a Békés Megyei Amatőr Fotós Tábor résztvevőinek 2015.07.27-31. között, hiszen megtette ezt helyettük fényképezőgépük. Reméljük, hogy az együtt töltött közös élmények, a családias hangulat és a tábor nyújtotta gyönyörű zöld övezet szép emlékként marad meg a résztvevők számára és felelevenítésükhöz még az sem kell, hogy elővegyék az itt készült képeket.

A tábort két elismert békési fotós: Apáti-Nagy Lajos és Gazsó János vezette. A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ által szervezett programot kerékpározással, motorcsónakázással és kenyérlángos sütéssel tettük hangulatosabbá, melyeknek nem titkolt célja volt az is, hogy ez által a városba bekerekezve épületeket, a Körös-folyón csónakázva a vízi élővilág természeti képeit, a kemencében sült tésztával pedig az ételfotózást is gyakorolhassák a táborozók. A létszám nagysága lehetővé tette azt is, hogy egyénileg is tudjanak a szakemberek a fiatalokkal foglalkozni, hozták magukkal eddigi munkáikat, hiszen kíváncsiak voltak egymás véleményére is, ők hogyan látják azokat. A tábor utolsó napján az elkészült munkákból kiállítást rendeztünk, melyet a szezon végéig bárki megtekinthet a Dánfoki Büfé falán az üdülőközpont főépületében.