Navigáció

Szent Mihály-napi forgatagra várunk kicsiket és nagyokat 2015. szeptember 25-én (péntek) délután 14 órától a kulturális központba. Ahol lesz helyi termék bemutató és kóstoltató, ahol finomabbnál finomabb különböző házi sajtokat, kolbászt, lekvárt, biogyümölcsöket, libazsíros kenyeret, libatepertőt, mézet, de mézes kalácsot is csipegethetnek, kojak nyalókát mártogathatnak csokiba, illetve vásárolhatnak az érdeklődők. Aki esetleg megszomjazna, annak ajánljuk a herbária-gyógynövényekből készült teákat és az igazi minden békési által jól ismert szódákat különböző ízesítésben.

A kirakodó vásár mellett mesterségbemutatóval is várunk mindenkit, itt megcsodálhatják, hogy hogyan készül egy-egy hímzett terítő vagy akár egy nemez labda.

A gyerekekről sem feledkeztünk el, míg a szülő kóstolgat, addig a kicsik gyerekkvízt tölthetnek ki Szent Mihályról, amit egy-egy aprósággal jutalmazunk, vagy a népi kézműves játszóházban Nyárfádi Gáborné Kati vezetésével csuhéfonást tanulhatnak, az ügyesebbek csuhébabát is készíthenek.

A színpadon egymást érik majd a gyerek- és felnőttprogramok. Fellép többek között a Soós Emőke és Lovas Gábor népmesemondók, Zsombok Réka énekes, de megcsodálhatjuk a Diamond Dance Club salsa bemutatóját, Tierra Jimmy gitárjátékát, a Békési Hagyományőrző Népdalkör dalcsokrát, a Linea Fittness, majd ezt követően a muronyi hastáncosok bemutatóját.

A  Belencéres Néptáncegyüttes fellépését követően kerül sor a tombolasorsolásra, amit a forgatag ideje alatt lehet megvásárolni, ezt követi a tűz-zsonglőr bemutató, illetve a Fregolina Társastáncklub tagjainak fellépése.

A rendezvényt megnyitja: Izsó Gábor, Békés város polgármestere

A programsorozat a Hevesi Happy Band koncertjével zárul.

A belépés díjtalan!

Minden kedves érdeklődőt, kicsit és nagyot szeretettel várunk!

Támogató: 

mnvh logo jo