Navigáció

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére, ezért a 2015-ös évet a Helyi termék évének nyilvánítja

A Helyi termék éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak. Ezért a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a termelők számára szakmai fórumokat szervez, amelynek a Békés megyei időpontja 2015. november 4-e, 10.00 óra.

 

Helyszín: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ (5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

A szakmai fórum programja:

10.00 Köszöntő – Izsó Gábor, Békés Városi Önkormányzat polgármestere

10.10 A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei
          Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő
          Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

10.35 Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk
          Szegedyné Fricz Ágnes, főosztályvezető-helyettes
          Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

10.55 Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók
          Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens
          Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

11.05 Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon
          Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

11.15 Kérdések az előadókhoz

11.25 Szünet

12.00 Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége
          A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében
          Pallóné Dr. Kisérdi Imola, osztályvezető
          Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

12.30 Adózással kapcsolatos általános információk
          Nemzeti Adó- és Vámhivatal

13:00 Kerekasztal beszélgetés, kérdések- válaszok
          Haász Ferenc – méhész
          Herczeg Aranka – kistermelő, Herczegi Ízek, lekvár
          Kiss Ferenc – élelmiszer technológus mérnök, Kiss Házi Sajt Manufaktúra
          Knyihár Mihály – családi gazdálkodó, Knyihár Féle Házikolbász

Kérem, részvételi szándékát jelezze az alábbi linken megnyíló űrlap segítségével vagy Savolt Zoltánnál a 30/206-4886-os telefonszámon

Online regisztráció

Információért forduljon Savolt Zoltánhoz a +36-30-206-48-86-os telefonszámon vagy a savolt.zoltan@nmi.hu e-mail címen.

Támogatók: 

fm logonebih logo rgbnak logoNMI logo