Navigáció

A bekesikultura.hu honlap felületébe beépítésre került a Time Worked nevű komponens, amely által könnyen lehet vezetni a munkaidő nyilvántartást. 

Ehhez szükséges a honlapon történő regisztráció és a szükséges jogosultságok megadása. Jogosultságot a legalább Adminisztrátori jogosultsággal rendelkező munkatárs tud adni a honlap adminisztrációs felületének Felhasználókezelőjében. 

 

Használat

Rá kell kattintani a jobb oldalon található “Munka” modulban a “Jelenléti ív” linkre. Ekkor egy naptárfelület látható kitöltendő mezőkkel. A rendszer lezárt napokat kezel, ezért az adott napon bejegyzett unakidőt az előző napra könyveli le. Vagyis, ha az október 27-én ledoglozott munkaórát akarod bejegyezni, akkor a következő napot, október 28-át válaszd ki! Töltsd ki értelemszerűen a mezőket. A dátumválasztás után ezek a következők.

Projekt

A rendszer alkamas arra, hogy akár egy-egy különálló projektben eltöltött munka mennyiségét is mérje. Ez nálunk kevésbé releváns (ha később szükséges lesz, akkor ahsználni fogjuk), ezért itt nyisd le a legördülő menüt és válaszd a “Kulturális Központ Munkaidő” menüpontot. 

Abban az esetben, ha szükségessé válna a projekt szintű időnyilvántartás, akkor az admin felületen létre lehet hozni további projekteket. Ezt majd célszerű az alábbi formában létrehozni: KK-Esemény neve. Ugyanis ha előbb-utóbb bevezetésre kerül a rendszer, akkor itt Dánfok és a többi intézményegységben dolgozó munkatársak is írni tudják az óráikat. Dánfok esetében ez pl. a D-Szállás stb. formában valósulhat meg. 

Miért lehet érdekes a projekt szintű munkaidő nyilvántartás? Azért, mert ebben az esetben láthatóvá válna, hogy egy-egy projekt kb. mennyi munkaórát igényel. Ha ezt át tudjuk világítani, akkor sokkal pontosabban tudunk tervezni, így el tudjuk kerülni (vagy csökkenteni tudjuk) a túlterhelést.

Task

A feladat rövid leírása/címe, amivel a munkanapot töltötted. Kötelezően kitöltendő mező.

Done

Az elkészült munka részletes leírása. Egy-két mondattal le tudod írni, hogy az adott napon mivel foglalkoztál. 

Tickets

Jegy, vagy címke. 

Time

Ledolgozott munkaidő óra, perc pontossággal 0:00 formátumban. Ha egy teljes napot ledolgoztál, akkor annyit írj be, hogy: 8 És kész.

És az “Indítás” gombra kattintva elküldöd a bejegyzést. Ekkor a neved mellett megjelenik egy táblázatban a bejegyzett munkaidő. 

A rendszer alkalmas különböző szempontú szűrésekre, így ha ezt a rendszert használjátok, akkor nem kell a munkaórák összeadásával bajlódni, az automatikusan megtörténik. 

Ha minden munkatárs havonta egy órát pepecsel a munkaidő összeadásával, akkor az 10 munkatárs esetén 10 munkaóra. Ezután jön az igazgatóhelyettes, aki mindezt leellenőrzi és javítja, ami további több munkaóra. Becslésem szerint a rendszer használatával havonta legalább 15-20 munakórát meg lehet takarítani. Ez minimálbéren számolva is havonta kb. 15.000 ft, éves szinten pedig kb. 180.000 Ft.

A megtakarított időben pedig képezheted magad, hogy még hatékonyabb lehessen a munkád.