Navigáció

Juhász Zoltán cukrászmester mert nagyot álmodni, és mára már valósággá vált jótékonysági kezdeményezése, hiszen tegnap délután üzembe helyezték a város defibrillátorát a kulturális központban.

Az ötletgazda jótékonysági süteményárusításának köszönhetően összegyűlt a pénz tavaly a Madzagfalvi Napokon az életmentő készülékre, melyet decemberben vásároltak meg és adtak át Békés városának. A készülék ősztől tavaszig a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban lesz, míg tavasztól a szezon végéig a Dánfoki Üdülőközpontban áll rendelkezésre. A tegnapi nap folyamán az intézmény dolgozói oktatáson vettek részt, ahol megtanulták, hogyan kell az újraélesztést megkezdeni és az életmentő készüléket használni. A délután során szó esett a leggyakrabban előforduló balesetekről is és arról, hogy mi a teendő ilyen esetekben.
Ezúton is szeretnénk ismételten köszönetet mondani Juhász Zoltán ötletgazdának, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének, a Viharsarki Motorosok Barti Körének, a Békési Motorosok Baráti Körének, a támogató vállalkozóknak, valamint Békés város lakosságának az összefogásért!

Fotó: Imre György