Navigáció

Idén februárban volt 100 éve, hogy az első világháború idején svájci emigrációban élő német és francia avantgárd művészek irodalmárok és képzőművészek – megalakították a később dada néven ismertté vált csoportot.

A csoport tagjai úgy érezték, a kortárs Európában zajló események felülírják az emberi rációt, a rend nem állítható helyre többé, s e rendezetlen értelmetlenséget kell tükröznie a művészetnek is. A dadaista mozgalom az 1920-as évek közepére megszűnt, de eredményei nagy hatást gyakoroltak a későbbi neoavantgárd törekvésekre, így Magyarországon Kassák Lajos, Déry Tibor, Moholy-Nagy László és Barta Sándor munkásságára.

Ezen művészeti irányzat születésének tisztelegve, a Csabagyöngye Kulturális Központ az idei Tavaszi Fesztivál Vándorkiállításának anyagát Békés megyei alkotók „dada jegyében” készült munkáiból állította össze.

„A DADA nyomában” című vándorkiállítás március 21-én érkezik a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központba (Békés, Jantyik M. u. 23-25.), ahol március 22-től április 12-ig, az intézmény nyitvatartási idejében lehet majd megtekinteni.

A kiállítás díjmentesen látogatható!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!