Navigáció

Sokan nem tudhatják, hogy a Himalájában 4000 méter magasan megbújó Zangla falunak magyar kötődései is vannak: Kőrösi Csoma Sándor csaknem két évszázada itt alkotta meg angol-tibeti szótárát. Valószínűleg a Zanglai Királyi Palota épületében volt a szobája. A Csoma Szobája Alapítvány hat éve végzi az egykoron Kőrösi Csoma Sándor által lakott himalájai palota helyreállítási és állagmegőrzési munkálatait, mellette Napiskolát épít és oktat a helyi iskolában, mindezt önkéntesekkel, adományokból.A békési Futaki Éva az elmúlt években három alkalommal végzett önkéntes munkát a fent említett helyszínen és azóta is szívügyének tekinti a projekt sikerét.

A békési önkéntes kezdeményezésére H. Kovács Edina fotós képeiből ZANGLA 50 – pillanatok Kőrösi Csoma Sándor nyomában járó önkéntesek mindennapjairól a Himalájában címmel 2016. április 22. (péntek) 18,00 órakor kiállítás nyílik a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

A kiállítást megnyitja: Irimiás Balázs, a Csoma Szobája Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A rendezvény szemléletes, érzékeket (látás, hallás, szaglás és ízlelés) megragadó módon is megpróbálja elkalauzolni a látogatókat a világ e távoli szegletébe.

Az ifjú fotós hölgyről tudni érdemes, hogy a tavalyi szezonban 3 hónapot töltött a helyszínen. Az oktatási projektben vállalt angol tanítást, és nem mellesleg fényképezett, főként a saját örömére. Végzettsége szerint turisztikai szakember, a  fotózáshoz a Szellemkép Művészeti Szabadiskola Fotográfus szakán került még közelebb.

A kiállítás megtekinthető: 2016. május 21-ig, az intézmény nyitvatartási ideje alatt.

Belépés díjtalan!

MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!