Navigáció
 
Helyszín: Békési Galéria
 
Belépődíj: 1500 Ft, Békés Kártyával 1000 Ft
Csoportos kedvezmény, minimum 10 fő esetén: 1000 Ft/fő
 
A Corpus Harsona Kvartett 2001-ben alakult. Még abban az évben beneveztek első nemzetközi versenyükre Passauba (Németország), ahol csupán három hónap együttjáték után egyből elnyerték a zsűri különdíját.
 
A versenyt két év műhelymunka követte, ahol a zenészek elsajátították a homogén hangzást, a virtuóz játékmódot, hogy ezt követően sorra nyerjék a nemzetközi versenyeket, tovább öregbítve a magyar rézfúvósok hírét.

 
A dobogó legfelső fokára először 2003-ban, a 32. Nemzetközi Harsona Fesztivál Harsonakvartett Versenyen állhattak a zenészek. Ugyanebben az évben szintén megnyerték az 5. Philip Jones Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyt. 2004-ben újabb verseny következett, beneveztek a 4. Jan Koetsier Nemzetközi Harsonakvartett Versenyre ahol szintén elnyerték az első díjat.
 
A versenyek mellett számos fellépésnek is eleget tettek, így több ízben jártak az Egyesült Államokban, Japánban, Egyiptomban és természetesen a magyarországi koncertjeik mellett számos európai országába is meghívás kaptak. A koncertkörutak során olyan világhírű művészekkel játszhattak együtt, mint Brandt Attema, Steven Mead, James Morrison, Mark Nightingale. Ezekben az években, a koncertezések közben három lemezt is készített Corpus Harsona Kvartett. 
 
A rengetteg elismerés mellett az egyik legnagyobb megtiszteltetés 2005-ben érte a zenészeket, amikor is Michael Rath, angol hangszerkészítő mester – látva sikereiket – meghívta őket Angliába és mesterhangszereivel azóta is támogatja a zenészeket. 
2006-ban nekik ítélték a Magyar Csillag-díjat, valamint az Év Kamara Együttese cím is őket illetette meg. Kortárs magyar művek bemutatásáért két ízben is megkapták az Artisjus Díjat (2008, 2011).
 
Az utódok gondozását sem hagyják figyelmen kívül, 2012-ben első ízben rendezték meg a Corpus Harsona Kvartett Országos Harsonaversenyt, főiskolások részére. A hosszú távú tervek között szerepel a verseny évről évre megrendezése mellett, hogy kibővítik a zeneművészeti szakiskolások részére, valamint néhány év múlva nemzetközi szintre emeljék.
 
Együttesünk tagjai :
Sütő András, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Budafoki Dohnányi Zenekar első harsonása
Pálinkás Péter, a Budafoki Dohnányi Zenekar tagja, a zuglói Szent István Zeneiskola tanára
Káip Róbert, az MR Szimfonikusok első harsonása, a Debreceni Egyetem tanára
Görög-Hegyi Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar tagja, az Aelia Sabina Zeneiskola tanára